Laatste editie
Twitter

De vijfde speeldag van de Nationale Petanque Competitie. Voor BUT 1 stond de ontmoeting met de nummer zeven van de ranglijst op het programma. PUK 4 uit Haarlem had nog niet gewonnen, maar wel driemaal gelijkgespeeld. De ontmoeting vond plaats in de accommodatie van PU Kennemerland.

Het team van BUT moest het zonder de teamcaptain, Henk van Rekum, doen. Deze moest zijn laatste bondsvergadering als bondsbestuurder bijwonen.

BUT startte goed met twee overwinningen in de doublettenronde en dus een 2-1 voorsprong In de tripletten ronde werd helaas tweemaal verloren, waarvan een partij met 12-13. Het was dus zaak om tenminste twee, maar liever drie partijen in de afsluitende doublettenronde te winnen. De eerste partij werd al snel omgezet in een 13-12 winst.  De tweede partij zag er goed uit. Als nel was er een 7-0 voorsprong. Echter, toen de tegenstander een werpronde won, ging de speelafstand naar tien meter en kwam het schieten van de tireur van BUT zwaar onder druk te staan. De partij kantelde naar de tegenstander en het werd een 13-8 overwinning voor de equipe van PUK. Daar de derde equipe inmiddels ook verloten had ging de winst vaan de ontmoeting met 5-3 naar PUK 4. Door dit verlies is Boule Union Thamen ook haar eerste plaats in de stand kwijt. Les Boule Fleuries 4 heeft door een overwinning op Les Bohémiens uit Ansterdam-Osdorp de leiding overgenomen.

De stand na vijfspeeldagen is:

w  w  g   v   p

  1. Les Boules Fleuries 4 5   2   3   0   7
  2. Boule Union Thamen 1 5 2   2   1   6
  3. Petanque Lijnden 1 5   2   2   1   6
  4. Ça Roule 2 5   2   1   2   5
  5. Les Bohémiens 1 5   2   1   2   5
  6. De Stetters 1 5   2   1   2   5
  7. PU Kennemerland 4 5   1   3   1   5
  8. PU Kennemerland 5 5   0   1   4   1

 

Het tweede team van BUT had een vrije speeldag.

De volgende speeldag is 10 december. BUT 1 speelt dan thuis tegen Ça Roule 2 en BUT 2 uit tegen OSB Bodegraven. Daar de overdekte accommodatie van OSB in Bodegraven gedurende de winter de thuishaven is van BUT spelen beide teams dus samen op de zesde speeldag.