Laatste editie
Twitter

 

De zesde speeldag van de Nationale Petanque Competitie. Voor BUT 1 stond de ontmoeting met de nummer vier van de ranglijst op het programma. Ça Roule 2 uit Heerhugowaard was een voor de spelers van BUT een onbekende tegenstander. De start van onze equipe was niet flitsend. Van de drie doublettenpartijen werd er slechts een gewonnen. Ook beide triplettenpartijen gingen verloren, zij het dat er een met 12-13 verloren werd. Met een 1-4 achterstand ging de afsluitende doublettenronde van start en de opdracht was alle drie dr partijen winnen om er een gelijk spel uit te halen. Al snel werd de eerste partij gewonnen (13-6). Ook de tweede partij werd gewonnen, zij het met miniem verschil (13-12). Alle hing dus om de derde partij. Het werd een spannende strijd. De equipe Joan van Rekum/Niels van Diemen kwam met regelmatig spel op een 10-6 voorsprong. Op een stand van 11-9 kregen ze een puntje cadeau doordat een iets te snel speelde bal van de tegenstander de boule van BUT op punt drukte. In plaats van 11-11 of zelfs 11-12 werd het 12-9 voor onze equipe. Een zoals vaak na het weggeven van een punt volgde er een slechte werpronde van Ça Roule en werd ook de derde doublettenpartij door BUT gewonnen. Daarmee werd dus verlies voorkomen en bleef de tweede plaats in de rangschikking behouden. Wel zijn twee andere teams langszij gekomen en is de opdracht voor de volgende speelronde duidelijk. Winnen!

Het tweede team speelde een uitwedstrijd tegen OSB, maar omdat de overdekte accommodatie in Bodegraven ook onze thuishaven is in de winter voelde het als een thuiswedstrijd, te mwwer daar het eerste team ook in Bodegraven speelde. Onze equipe kon goed merken dat OSB heel goed ingespeeld is op de ondergrond in hun hal. Het werd een 5-3 overwinning voor OSB. Ondanks dit verlies steeg het tweede team toch naar de een na laatste plaats door een beter puntensaldo.

De NPC ligt nu vier weken stil vanwege de feestdagen.

Speeldag 7 is op 14 januari 2017. Beide teams van BUT spelen dan thuis, dus in Bodegraven. BUT 1 speelt tegen Lijnden 1 en BUT 2 tegen koploper Nieuwerkerk 2.