Laatste editie
Twitter

Boule Union Thamen organiseert jaarlijks elf interne toernooien voor clubleden. Alleen in de maanden februari en juli niet, want dan is er competitie of een open toernooi.

DSC_0185b pent

 

 

 

 

 

 

 

Eind oktober bij de start van de wintertijd vindt al jaren het Herfsttoernooi plaats. Dit toernooi voor clubleden is een mêleetoernooi wat betekent dat elke speler elke ronde met en andere spelers samenspeelt. Ook dit jaar viel het weer samen met De Kwakelse Kunstroute,

In het clubgebouw van HSV Thamen was een expositie van de schildersclub, die daar elke maandagmiddag bijeenkomt. De boulers moesten hun zitplaats daardoor op de bovenverdieping vinden. Nu was dat niet echt nodig, want het weer was uitmuntend, zodat veel leden het terras opzochten of de banken langs de boulebaan bezetten.

Met 25 deelnemers was het toernooi weer goed bezet. Dit aantal betekende wel dat er in elk van drie ronden een triplette tegen een doublette moest spelen. Dat kan prima, want beide partijen spelen met zes boules. Toch heeft de doublette meestal een licht voordeel. Immers in de doublette hebben beide spelers elk drie boules om te spelen, terwijl in het triplette elke speler “slechts” twee boules.heeft.

De spelers namen de tijd om hun wedstrijden af te werken. Zowel in de eerste als de tweede speelronde was er een partij van 1½ uur. Tja, dan gaat het puntje voor puntje en duur het lang voor een equipe 13 punten heeft behaald. Maar nog voor vijf uur was iedereen uitgespeeld en kon wedstrijdleider, Jeroen Stiekema, de eindstand opmaken.

De uitslag was verrassend. De oudste deelnemer, Mia van Duijkeren (82) werd ongeslagen eerste. Deze prestatie toont aan dat jeu de boule op hoge leeftijd beoefend kan worden. Lekker bewegen in de frisse buitenlucht.

Winnaar 2015 pent

Op de tweede plaats eindigde Jelle Pekkelharing met een iets minder puntensaldo.

Aanstaande zondag  zijn de leden van Boule Union Thamen weer actief op de boulebaan aan de Vuurlijn. Op 1 november strijden ze vanaf 11.00 uur om het clubkampioenschap doubletten. Kom gerust eens kijken en proef de sfeer en ambiance van het petanque/jeu de boules.

Wilt u meer weten over de vereniging en haar sport? Raadpleeg dan onze website www.buthamen.nl of neem contact op met Henk van Rekum, tel. 0297-565377 of email redactie@buthamen.nl.