Laatste editie
Twitter

Jaarlijks vindt in de buurt van 14 februari het traditionele Valentijntoernooi plaats. Aan dit toernooi nemen vier verenigingen met elk acht doubletten deel. Er wordt al meer dan tien jaar gebruik gemaakt van de overdekte accommodatie van LBF in Lisse. Helaas kon de hal van LBF dit jaar niet gebruikt worden wegens competitieverplichtingen en een eigen toernooi. Evenals vorig jaar werd het toernooi geannuleerd.

Nu zijn de spelers en speelsters van Boule Union Thamen niet uit het veld te slaan en dus werd er een eigen Valentijntoernooi georganiseerd. Dertien doubletten en een triplette traden aan op de één na laatste dag van februari. Onder een stralende zon en tussen de bloeiende sneeuwklokjes en narcissen werd het toernooi in een soort lenteachtige sfeer gespeeld.

Na twee speelronden waren slechts twee equipes ongeslagen en de wedstrijdleiding bepaalde dat deze twee doubletten de finale zouden spelen. Het werd een Mijdrecht tegen Uithoorn strijd. De Mijdrechtenaren Jannie van Kooten en Hans van der Wal waren een geduchte tegenstander voor de Uithoornaars Ina Hoekstra en Henk van Rekum. De strijd gin gelijk op, maar op een stand van 6-7 scoorde de equipe Hoekstra een werpronde van vier punten en kwam op 10-7. Twee werpronden later was het 10-9. Een spannende partij dus. In wat de laatste werpronde zou worden kwam de equipe Hoekstra met de laatste boule op punt. Het schot dat volgde om het punt terug te halen was echter net mis en nam tot overmaat van ramp het butje een stukje mee, waardoor de equipe op drie punten kwam te liggen. De laatste boule van de equipe Van Kooten kon daar geen verandering meer in brengen en Ina en Henk wonnen de finale met 13-7.

Volgens Ina kwam de winst vooral door de nieuwe kleding die zij en Henk droegen.

In een Valentijntraditie was er voor iedereen prijs en veel deelnemers gingen met een doosje lentekleuren en als ze gepoot zijn straks ook lentegeuren naar huis.

 

Het volgende clubtoernooi is het Openingstoernooi op Tweede paasdag, maar daarvoor worden de wintercompetities tripletten en de Verenigingsteamcompetitie afgesloten.

Zondag 6 maart strijdt de equipe Ina Hoekstra/Joan en Henk van Rekum in Haarlem om een plaats bij de top twee in de eerste klasse om zich te kwalificeren voor het zonaal kampioenschap. De laatste speeldag van de Verenigingsteamcompetitie is op 11 maart en de zaterdageditie van de wintercompetitie tripletten is op 19 maart/

Wilt u meer weten over Boule Union Thamen, raadpleeg dan onze website www.buthamen.nl of neem contact op met Henk van Rekum, tel. 0297-565377, email redactie@buthamen.nl.