Laatste editie
Twitter

De vereniging Boule Union Thamen kent een aantal clubkampioenschappen. In de maand april wordt altijd om het kampioenschap tête-à-tête gestreden. Deze spelvorm betekent dat de deelnemers één tegen één spelen, dus enkelspel. Dit is best een lastige discipline, want je moet het helemaal allen doen. Dit betekent ook dat je je tactiek meer moet aanpassen aan je eigen mogelijkheden. De doorgewinterde pointeur (plaatser) is vaak in het voordeel. Een boule die net niet op punt komt doet altijd nog mee. Een schot dat net mis is, is een verloren boule en je hebt er maar drie.  Zestien leden gingen de strijd aan. Er werd een voorronde gespeeld van vier voorgelote partijen. Daarna werd op basis van de eindstand van de voorronde door de top vier de halve finales gespeeld. De overige twaalf deelnemers speelden nog een extra partij voor de definitieve eindrangschikking 5 t/m 16.

Slechts twee leden bleven ongeslagen  in de voorronde. De twee deelnemers met het beste puntensaldo bij driemaal winst vulden de halve finales aan. Opmerkelijk was dat Ina Hoekstra en Henk van Rekum, de twee spelers, die nog ongeslagen waren, in de halve finale tegen een tegenstander uit voorronden moesten spelen. Henk kon tegen Günther Jacobs net weer tot winst komen en verloor de halver finale met 13-7. Ina Hoekstra had eigenlijk geen moeite om weer van Eef Krijtenberg te winnen (13-4). Het werd dus een finale tussen Ina Hoekstra en Günther Jacobs, die beiden al eerder dit clubkampioenschap gewonnen hadden.

In een gelijk opgaande strijd en onder een lentezon was lang ongewis, wie de winnaar zou worden. Uiteijdelijk bellke Ina Hoekstra de sterkste door met 13-9 te winnen. Zij haalde daarmee haar vierde tête-à-têtetitel binnen.

De top zes in de kampioenschap waren:

  1. Ina Hoekstra
  2. Günther Jacobs
  3. Eef Krijtenberg en Henk van Rekum
  1. Wilma Buchner
  2. Riki Simonis.

De volgende clubactiviteit is het Moederdagtoernooi op 7 mei, aanvang 11.00 uur.

Dit is weer een mêleetoernooi, waarbij spelers alle drie de partijen met een andere maat en tegen andere spelers spelen.

Voor die tijd, op 24 april, start de Zomercompetitie doubletten van afdeling 9 van de NJBB. Boule Union Thamen neemt deel met vier doubletten. De eerste speelronde vindt plaats bij de vereniging JBV Zandvoort. Wilt u meer weten over Boule Union Thamen, raadpleeg dan onze website www.buthamen.nl of neem contact op met Henk van Rekum, tel. 0297-565377, email redactie@buthamen.nl.