Laatste editie
Twitter

Hoewel het kampioenschap reeds binnen was, kon het eerste team van Boule Union Thamen de competitie niet afsluiten met een achtste overwinning. De tegenstander was de vereniging Petanque Lijnden, die goed gebruik maakte van het mindere spel van de spelers van BUT. In de eerste doublettenronde bleef het nog beperkt. Ria van Beek en Niels van Diemen wisten hun partij te winnen, maar de twee andere equipes verloren. In de triplettenronde leek het erop dat de achterstand gelijk bleef. De equipe Joan van Rekum/Ria van Dijk/Tine Siegel kwam op een 10-2 voorsprong, maar gaven deze uit handen. De tireur van Lijnden kreeg steeds meer grip op het spel en haalde uiteindelijk de overwinning binnen 13-12. Om er een gelijkspel uit te slepen moesten de drie resterende doublettenpartijen alle ge wonnen worden. Lukte dat tegen twee andere verenigingen in eerdere ontmoetingen wel, nu bleef het beperkt tot eenmaal winst en ging de overwinning verdiend met 6-2 naar Petanque Lijnden.

De Nationale Petanque Competitie kan terugkijken op een goed startjaar. De overwinning in de topdivisie is gegaan naar de vereniging ’t Dupke uit Sint-Michielsgestel. Dit team heeft zich geplaatst voor de Eurocup, waarvan de voorronde eind juli in België plaatsvindt. Het finaleweekeinde is van 1-3 december in Duitsland (Gersweiler, Duitsland).

Bij BUT wordt al weer aan de volgende competitie gedacht. De vereniging hoopt in de NPC 2017/2018 met drie teams te kunnen deelnemen. Interesse? Petanque is een prima sport voor de 35-plusser. We zoeken nog een paar spelers. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Henk van Rekum, 06-12390091, email wedstrijdzaken@buthamen.nl.