Laatste editie
Twitter

De tweede speeldag van de zaterdagcompetitie was op 19 november. Onze twee equipes speelden in Nieuw-Vennep bij De Spaanse Ruiter.

In BUT 2 was Jannie van Kooten weer present na haar verblijf in Canada en samen met Henk Heemskerk wilden ze voortbouwen op de drie winstpartijen die Henk samen met Hans v/d Wal tijdens de eerste speeldag vergaarden. Hun start was goed, maar de tweede partij ging helaas verloren. Zij lieten zich daardoor gelukkig niet uit het veld slaan en wonnen de derde en vierde partij met duidelijke cijfers. In de laatste partij ging het weer minder. Jannie had duidelijk last van een schouderblessure en de tireur van de tegenstander, Theo Balk, was goed op shot. Het resultaat was verlies, maar wel weer drie overwinningen en met een totaal van zes overwinningen een keurige zesde plaats.

BUT 1 met Ina Hoekstra en Henk v Rekum was deze dag het “wild waarop gejaagd werd”. Ongeslagen tijdens de eerste speeldag moesten ze de tweede speeldag meteen aantreden tegen de nummer twee uit de tussenstand. Onze equipe speelde niet constant en de openingen, die ze lieten, werden door de tegenstander goed benut. Het werd een 5-13 verlies.

In de tweede partij werd de vorm teruggevonden en dat gold ook voor de overige partijen. Toch speelden ze soms een slordige werpronde en krijgen dan vaak nogal wat punten tegen. Dat gebeurde in partij drie en ook weer in partij vijf.

Op een stand van 11-7 lieten ze het but totaal onverdedigd achter. Er was voor de tegenstander, De Boulende Stier 1, voldoende ruimte om zes punten te maken. Gelukkig verzuimden ze dat en werden het er maar vijf, 11-12.

In de volgende werpronde plaatste Ina haar eerste boule op een paar centimeter achter het but. Onbegrijpelijk dat de tegenstander de volgende vijf boules plaatste in plaats van te schieten. Nu lieten zij de deur naar het but open staan. De volgende boule van Ina was net iets te lang, maar haar laatste boule betekende het dertiende punt en de vierde overwinning van de dag. Met negen winstpartijen blijven ze de tussenstand aanvoeren. De nummers twee en drie staan op acht winstpartijen en de nummer vier op zevenmaal winst. Tijdens de laatste speeldag moeten Ina en Henk onder andere nog tegen nummers drie en vier. Dus dat wordt nog een spannende dag voor ze.

De afsluiting van de zaterdagcompetitie is op 3 december bij PUK in Haarlem.

Wilt u meer weten over Boule Union Thamen, raadpleeg dan onze website www.buthamen.nl of neem contact op met Henk van Rekum, tel. 0297-565377, email redactie@buthamen.nl.