Laatste editie
Twitter

Na twee speeldagen stond team 3 van Boule Union Thamen (BUT 3) op de tweede plaats in de tussenstand van de 2e klasse op de voet gevolgd door BUT 2. Zij stonden één winstpartij achter op de nummer een en twee partijen voorsprong op de clubgenoten.

Op de laatste speeldag in de boulehal van De Spaanse Ruiter in Nieuw-Vennep moest nog een stevig programma afgewerkt worden.

Zowel BUT 2 als BUT 3 moesten nog tegen de koploper.

BUT 3 wisselde deze dag winst af met verlies. De eerste en derde partij werden gewonnen. Gelukkig verslikte de koploper OSB 2 uit Bodegraven zich in de eerste twee tegenstanders, maar wonnen wel de derde partij. Daarmee stonden de beide equipes gelijk.

BUT 2 had echter een mindere start en verloren de eerste twee partijen. Partij drie werd in winst omgezet en in partij vier deden ze BUT 1 een groot plezier door van de koploper OSB 2 te winnen. BUT 1 maakte daar echter geen gebruik van, want zij verloren van de Vaste Voet uit Sassenheim.

De laatste partij moest dus de beslissing brengen wie als kampioen van de 2e klasse het jaar af zou sluiten. Het werd helaas een eenzijdige partij. De spelers Jacco de Vries en Esther van Rooijen van OSB vonden op het juiste moment de vorm terug en zetten BUT 2 met 13-1 aan de kant en werden daarmee de terechte kampioen. BUT 2 won ook de laatste partij en nestelde zich vast op de derde plaats.

Het eerste team van BUT (Jannie van Kooten/Hans vd Wal) had geen goede competitie dit jaar. Met in totaal zes gewonnen partijen eindigden zij op een twaalfde plaats.

De eindstand:

  1. OSB 2 (Jacco de Vries/Esther van Rooijen   12 winst, saldo +66;
  2. BUT 3 (Jelle Pekelharing/Michiel Buchner    11 winst, saldo +27;
  3. BUT 2 (Ina Hoekstra/Wilma Buchner 10 winst, saldo +21.

Met deze eindstand kwam een definitief einde aan de wintercompetities van Afdeling 09.

Met ingang van 1 januari 2017 worden de dertien afdelingen opgeheven en daarvoor komen acht districten in de plaats. Boule Union Thamen ressorteert volgend jaar onder district West (Zuid-Holland en de zuidrand van Noord-Holland. Het is op dit moment nog niet bekend of er één districtscompetitie doubletten komt of misschien drie parallelcompetities. In het laatste geval zullen de equipes van BUT wel promoveren.

Komend weekeinde Organiseert Boule Union Thamen hat traditionele afsluitende toernooi van het jaar om in 2017 weer volop mee te doen in de diverse competities

 

Wilt u meer weten over Boule Union Thamen, raadpleeg dan onze website www.buthamen.nl of neem contact op met Henk van Rekum, tel. 0297-565377, email redactie@buthamen.nl.