Laatste editie
Twitter

De derde speeldag van de Nationale Petanque Competitie. In verband met de Kwakelse Kunstroute kon niet beschikt worden over het clubgebouw van HSV Thamen en werd er uitgeweken voor de thuiswedstrijden naar de accommodatie van OSB in Bodegraven. Zowel het eerste als het tweede team speelde daar en dankzij het mooie weer kon er gewoon buiten gespeeld worden. Het eerste team nam het op tegen Les Bohémiens uit Amsterdam-Osdorp. Er werd niet echt sterk gespeeld, behalve dan door de twee jongste deelnemers, Mike (40) en Niels (22). Zij wisten de eerste doublettenpartij te winnen. De achterstand kon in de triplettenronde niet omgebogen worden. Hoewel, Mike en Niels met Angèle hun partij wonnen, ging de tweede partij verloren, stand 2-3. De opdracht was nu om gelijk te spelen tenminste twee partijen in de tweede doublettenronde te winnen. Hoewel de equipe Joan en Wilma al snel tegen een grote achterstand aankeken kwamen ze nog sterk terug, maar verloren met 13-9. De overwinning zat er niet meer in. Een gelijkspel was zeker nog mogelijk nadat Mike en Niels ook hun derde partij wonnen en de equipe Jelle/Angèle op 11 waren aangeland. Het zag er naar uit dat met nog één boule te spelen door Les Bohémiens de partij nog een werpronde kreeg. Het schot om het punt naar Les Bohémiens te brengen raakt de verkeerde boule en leverde twee punten op voor Jelle en Angèle en daarmee de 13-9 overwinning en het 4-4 gelijkspel in de ontmoeting.

Door dit resultaat blijft Boule Union Thamen op kop in de stand, daar de nummer twee, Les Boules Fleuries, voor de tweede keer gelijkspeelde.

 

Het tweede team moest tegen Les Pointeurs 4 uitkomen. Na de doublettenronde werd tegen een 1-2 achterstand aangekeken. In de triplettenronde werd dit door tweemaal winst, waaronder een 13-0, omgebogen in een 3-2 voorsprong. Helaas kon in de tweede doublettenronde geen winst gepakt worden en ging de ontmoeting met 3-5 verloren. Het is dus in deze speelronde niet gelukt om de laatste plaats te verlaten. Dit moet dan de volgende speeldag maar gebeuren.

 

 

Zaterdag 12 november vindt de vierde speelronde van de NPC plaats. Beide teams van BUT spelen dan uit. BUT 1 speelt dan tegen Les Boules Fleuries 4 in Lisse en BUT 2 tegen en in Gouda.