Laatste editie
Twitter

De zevende speeldag van de Nationale Petanque Competitie. Voor BUT 1 stond de thuisontmoeting met de nummer vier van de ranglijst op het programma. Petanque Lijnden was een voor de spelers van BUT geen onbekende tegenstander. De spelers hebben elkaar regelmatig bestreden in de wintercompetities van de voormalige afdeling 09 van de Nederlandse Jeu de Boules Bond. Deze thuiswedstrijd werd gespeeld in de overdekte accommodatie van OSB in Bodegraven en dat was gezien het weer maar goed ook.

De start van onze equipe was flitsend met een 13-0 overwinning van de equipe Hoekstra/v Rekum. De equipe Smit/Pekelharing verloor hun partij, maar de equipe Siegel/v Diemen sloot de doublettenronde af met winst. De twee triplettenpartijen werden gedeeld waarbij één partij nipt met 12 -13 verloren werd.

Met een 302 voorsprong achterstand ging de afsluitende doublettenronde van start en de opdracht was om tenminste twee van de drie partijen te winnen om de ontmoeting winnend af te sluiten. Al snel werd de eerste partij gewonnen (13-4). Ook de tweede partij werd gewonnen (13-11). Daarmee was de overwinning binnen, maar er was nog een partij bezig. Het werd een spannende strijd. De equipe Joan van Rekum/Niels van Diemen keken lang tegen de stand van 12 voor Lijnden aan. Het bleek maar weer eens dat geloof in het eigen spel veel mogelijkheden geeft. Op een stand van 10-11 scoorde de equipe van BUT drie punten en wonnen daardoor de partij met 13-12. Met deze overwinning  kwam de eindstand van de ontmoeting op 6-2 voor het team van BUT. Met deze uitslag bleef BUT 1 op de tweede plaats in de tussenstand. Koploper Les Boules Fleuries uit Lisse had met 5-3 gezegevierd over PU Kennemerland 4.

 

Het tweede team van BUT speelde ook thuis in Bodegraven. Zij zijn begonnen met de tweede helft van de competitie en moesten tegen de nog ongeslagen koploper Nieuwerkerk 2.

Het tweede team kon het resultaat van de uitontmoeting tegen Nieuwerker niet verbeteren. Bijna werd het dezelfde uitslag als in de heenwedstrijd, maar de laatste doublettenpartij ging na een 9-0 voorsprong toch nog met 12-13 verloren en scoorde Nieuwerkerk een 8-0 overwinning. Dit team is duidelijk de sterkste in deze poule.

De volgende speeldag op 28 januari 2017. BUT 1 speelt dan tegen De Stetters in Castricum. BUT 2 speelt uit tegen Zoetermeer 4. Die strijd zal in het teken staan van de laatste plaats in de stand.