Laatste editie
Twitter

De dertiende speeldag kon voor het eerste team van Boule Union Thamen veiligstelling van de koppositie als gevolg hebben. De tegenstander was Ça Roule 2 uit Heerhugowaard. Een overwinning in deze uitwedstrijd zou betekenen dat de nummer twee eventueel nog gelijk kon komen in de laatste ontmoeting, maar qua saldo in gewonnen partijen BU Thamen niet voorbij kon gaan. Na de openingsronde van drie doublettenpartijen zag het er niet naar uit dat het een eenvoudige overwinning zou worden. Twee van de drie partijen gingen met ruim verschil verloren. Alleen de equipe Tine Siegel/Henk v Rekum kwam tot een overwinning (13-11). In de triplettenronde werd de 1 – 2 achterstand omgebogen in een 3 – 2 voorsprong door de twee partijen met respectievelijk 13-8 en 13-2 te winnen.

Het was dus zaak om twee van de drie doublettenpartijen te winnen. Als eerste kwam de equipe Angèle Smit/Wilma Buchner van de baan met een 13-11 overwinning. Een belangrijke overwinning, want we konden nu niet meer verliezen. Deze wetenschap verminderde de druk bij de andere equipes. Het hielp de equipe Ina Hoekstra/Henk v Rekum niet. Zij kregen niet goed grip op de baan, die ze zelf gekozen hadden, maar door de teamcaptain van Ça Roule als erg moeilijk te bespelen bestempeld werd. Hier speelde geluk een beetje een rol en schieten moest echt ijzer op ijzer. Ina en Henk realiseerden beide niet en verloren met 9-13. Nu lag de druk weer op de partij van Joan v Rekum/Niels v Diemen. Zij kwamen van een 10-3 achterstand nog terug naar 7 – 11, maar moesten de volgende werpronde toch toestaan en daarmee de overwinning aan de equipe van Ça Roule. Het gelijkspel betekende wel dat de koppositie behouden werd, maar de vereniging De Stetters uit Castricum heeft ons team enorm geholpen door van de vereniging Lijnden met 5-3 te winnen. Daardoor staat BUT 1 nu drie punten voor op de nummers 2 en 3 en is niet meer in te halen. De laatste wedstrijd is op 8 april en de tegenstander is dan Lijnden. In deze uitwedstrijd gaat het alleen nog maar om de eer.

 

 

Het tweede team speelde haar laatste wedstrijd. Zij komen uit in een poule van zes en spelen dus in totaal tien ontmoetingen ofwel 80 partijen. Het was voor dit team een echt leerjaar. Dit bleek ook tijdens de laatste ontmoeting, die aan de Vuurlijn in De Kwakel  plaats vond. De tegenstander was OSB uit Bodegraven. He team van BUT kwam bij verschillende partijen dicht bij een overwinning, maar strandde steeds in het zicht van de finish. 10-13,11-13 en 12-13 zijn geen slechte uitslagen en hadden net zo goed overwinningen kunnen zijn, maar de ontmoeting eindigde in een 2-6 nederlaag. Helaas voor de spelers en speelster bleef het in deze competitie bij één gelijkspel en werd het de zesde plaats in de poule. Een klein ”lichtpuntje” was dat het geen degradatie inhield en er volgend jaar weer in de zesde divisie gespeeld wordt.

De overig teams in deze divisie spelen op 8 april hun laatste wedstrijd, maar Nieuwerkerk 2 is al zeker van het kampioenschap en promotie naar de vijfde divisie,