Laatste editie
Twitter

Het tête-à-têtespel (enkelspel) is de minst populaire spelvorm van het petanque. In deze spelvorm moet de speler goed zijn in zowel het plaatsen (pointeren) als het schieten (tireren). De nadruk ligt echter op het plaatsen en over het al of niet schieten moet goed nagedacht worden. De speler met als specialiteit het plaatsen is in deze spelvorm in het voordeel. Er zijn jaarlijks mmar weinig toernooien in deze spelvorm. Er is echter wel een Nederlands Kampioenschap op 31 mei in Uden. Dit jaar werd ook voor het eerst een WK tête-à-tête gehouden. Bij de mannen behaalde de Belg Claudie Weibel de titel en bij de vrouwen de Spaanse Yolanda Mattaranz.

 

Op een wat meer recreatief niveau vindt jaarlijks het clubkampioenschap t^te=à=tête plaats. Achttien leden gingen de strijd aan via een voorronde van twee partijen en daarna splitsing in het hoofdtoernooi en het troosttoernooi. Onder hen bevonden zich drie voormalige kampioenen en de regerend kampioen van 2014.

Na de voorronden ging de top acht uit de tussenstand door naar het hoofdtoernooi en de overige tien deelnemers naar het troosttoernooi. In dit troosttoernooi werden drie voorgelote partijen gespeeld met als prijs een flesje wijn voor de nummers één, twee en drie.

In het hoofdtoernooi speelden de acht geplaatste spelers/speelster de kwart finale.De kampioen van 2003, Michiel Buchner, was al in de voorronde uitgeschakeld en in de kwartfinales strandden de kampioen van 2008, 2011 en 2012 (Ina Hoekstra) en de regerend kampioen Ria van Beek.

In de halve finale werden Hein Bloemers en Jos de Zwart uitgeschakeld. Hun strijd om de derde plaats werd een overwinning voor Jos de Zwart.

De finale werd gespeeld door Joan van Rekum (kampioen in 2010 en 2013) tn Alfonso Atanes Limia. Het werd een gelijk opgaande strijd en bij een stand van 9-9 was er nog niemand in het voordeel, Vanaf dat moment nam Alfonso het voortouw en in drie mènes de resterende vier punten en behaalde daarmee het achtentwintigste clubkampioenschap tête-à-tête. Negentien jaar nadat zijn zoon Roberto deze titel veroverd had.

De eindstand clubkampioenschap tête-à-tête 2015:

  1. Alfonso Atanes Limia
  2. Joan van Rekum
  3. Jos de Zwart
  4. Hein Bloemers.

De top drie in het troosttoernooi waren:

  1. Michiel Buchner
  2. Henk van Rekum
  3. Ton Boersma.

Het volgende clubevenement is het Moederdagtoernooi op zaterdag 9 mei 2015.

Wilt u meer weten over Boule Union Thamen, raadpleeg dan onze website www.buthamen.nl of neem contact op met Henk van Rekum, tel. 0297-565377 of email redactie@buthamen.nl.