Laatste editie
Twitter

Per 8 september 2015 openen we onze zesde aikido locatie van de vereniging Aikido Groene Hart. En nu eindelijk een plek aan de andere kant van de A12. Een lastige keuze om een goede locatie te zoeken aan die kant, maar de gemeente IJsselstein leek ons een prima plek. We hebben nog kort wat onderzoek gedaan, maar IJsselstein is een enorme groei gemeente met alle mogelijkheden voor onze beoogde doelgroepen: volwassenen (ouder dan 15 jaar). In IJsselstein zitten veel jonge gezinnen; de bevolking kent een gemiddelde leeftijd van tussen midden twintig en vijftig jaar. Na een zoektocht kwamen we uit op het WOC aan de Merkelbachlaan 2 in IJsselstein. De lessen op deze locatie zullen verzorgd gaan worden op de dinsdagavonden door aikido docente Ilse Hoppers (1967). Ilse heeft al een paar jaar ervaring met lesgeven vanuit de locatie Woerden en in maart vorig jaar geslaagd voor haar tweede dan aikido.

Ilse Hoppers (Bodegraven)

 

Ilse: “Het concept van meebewegen, gaf mij de eerste keer dat ik aikido deed, direct een vrij gevoel. Je moet aikido echt doen om erachter te komen wat het werkelijk is. Aikido geeft mij veel en ik kan er altijd op terugvallen. Door aikido kan ik in de spanning mijn fundament vasthouden. Vooral tijdens mijn werk als IC-Verpleegkundige worden situaties soms ineens intens met veel stress. Daarnaast ervaar ik een heel tevreden en voldaan gevoel na het trainen. Niet alleen conditioneel, maar het lekker bezig zijn met mijn lijf. Ik heb weer contact met mijn lichaam na een aikido les en de motor is weer opgeladen.  Als ik met jongere mensen train die flexibeler zijn, ervaar ik bij aikido gelukkig geen fysieke beperkingen. Ik merk dat ik in de loop van de jaren aardig wat theorie heb opgeslagen en het lijkt me mooi om dit aan nieuwkomers mee te geven. Ik ben er trots op te kunnen zeggen: ik doe aan aikido.”

 

Heb je zin om bij de opening te zijn en een gratis proefles eens te proberen, geef je dan s.v.p. op via de website van www.aikidogroenehart.nl bij [Gratis Proefles].

 

Meer informatie

Voor vragen over dit bericht kan contact worden opgenomen met Peter van Lier van Aikido Groene Hart (info@aikidogroenehart.nl).