Laatste editie
Twitter

 

De komende maanden staat het trainen met mountainbikes bij UWTC hoog op de agenda. Het terrein van de wielerclub op Sportpark Randhoorn is onlangs uitgebreid met een uitdagend offroad parcours waar jongeren onder deskundige leiding kennis kunnen maken met de wielersport. Deelname aan de mountainbike clinics is mogelijk zowel op individuele basis als groepsgewijs bijvoorbeeld vanuit scholen. De afgelopen periode waarin het rijden van wedstrijden op een laag pitje stond, greep de Uithoornse wielerclub aan om flink te investeren in het eigen offroad parcours. Het met hindernissen en heuvels ingerichte veld rondom de Wieler- en BMX baan werd uitgebreid met een steile klim en een rulle zandbak waar de grofe banden van de mountainbikes zich graag doorheen worstelen. Dit uitdagende offroad parcours is uitermate geschikt voor gevorderde MTB-ers maar ook voor beginnende mountainbikers een ideale baan om de sport onder de knie krijgen. Individuele deelname is ook mogelijk, de UWTC stelt dan zelf coronaproof groepjes samen. Voor wie geen geschikte sportfiets heeft, kan er een lenen van de club.

Mountainbiken, veldrijden en BMX-en zijn intensieve sporten. Bij UWTC kunnen deze drie takken van sport worden uitgeoefend. Naast mountainbiken is ook BMX-en voor jeugd heel uitdagend en spannend om te doen. Uit onderzoek blijkt dat het veel voordeel oplevert wanneer er afwisseling is in trainingstijd op een racefiets en de uren op een ATB-bike. De verhouding ligt ergens bij 70% racefiets (duurtraining) en 30% op een mountainbike (specifieke training). Om die balans onder de knie te krijgen, gaan ervaren sportleiders op het UWTC parcours training geven aan jeugd en beginnende fietsers. Momenteel is een wervingscampagne gestart onder meer bij de scholen in de omgeving voor het volgen van een clinic.

De vereniging acht het van belang om training te geven op deugdelijk materiaal en stelt daarom tegen een geringe huur MTB’s als opstapfiets beschikbaar. Met deze met twintig versnellingen en schrijfremmen uitgevoerde splinternieuwe tour/trail bikes en de professionele training van talentcoach Peter Zijerveld is UWTC klaar voor de toekomst. Mede dankzij de donatie van UWTC clublid Henny Cornelissen uit Mijdrecht die de mountainbikes aanschafte bij hoofdsponsor Van Rijn Fietsen uit Vrouwenakker is dit nieuwe initiatief mogelijk gemaakt. Scholen, organisaties en groepen die geïnteresseerd zijn in een training of ben je alleen en wil je informatie, meld het met een mailtje aan uithoornsewielertrainingsclub@gmail.com.