Laatste editie
Twitter

14 Apr 2014

Zaterdag kwam de top van Nederland naar Aalsmeer voor het Nederlands Kampioenschap Beachkorfbal Indoor. In the Beach te Aalsmeer bleek weer eens hoe populair de Beachsporten worden. Veel publieke belangstelling en zeer fanatieke deelnemers waren te zien in Aalsmeer.

Het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond investeert momenteel in deze spectaculaire vorm van korfbal. Deze investering werpt direct zijn vruchten af, waardoor komende zomer vele beachkorfbalevenementen staan gepland.

Veertien teams met de beste spelers van Nederland streden om de Nederlandse titel. De uiteindelijke finale werd gespeeld tussen Nic./Alfa-college uit Groningen en PKC/Hagero uit Papendrecht. De Papendrechters trokken aan het langste eind door met 6-4 als winnaar van het veld te gaan. Uit handen van de Wethouder Sport Gertjan van der Hoeven kregen de dames en heren van PKC/Hagero de grote wisselbeker uitgereikt. KZ/Hiltex won de strijd om de bronzen plak, er werd met 8-6 gewonnen van Dalto uit Driebergen.

IMG_7771 korfbal

 

Naast het NK Beachkorfbal Indoor werd een mini NK Beachkorfbal gehouden voor de jeugd. 17 Teams streden in 3 leeftijdscategorieën om deze felbegeerde titel, regioverenigingen VZOD uit Kudelstaart en KVA uit Aalsmeer mochten ook deelnemen. Uiteindelijk werden  KZ/Hiltex uit Koog aan de Zaan en TOP/Justlease.nl uit Sassenheim de grote winnaars bij het mini NK Beachkorfbal. Ruim 130 kinderen genoten van het spel en de sfeer van Beachkorfbal