Laatste editie
Twitter

Marjolein Bakker, werkzaam bij WLCombatics in Mijdrecht, is sinds 12 januari de eerste en enige gecertificeerde Essentrics docente in de Ronde Venen.
Essentrics is een toning workout. Dynamische stretches en vloeiende, versterkende bewegingen geven je snel sterke en slanke spieren, souplesse en een perfecte houding. Daarmee krijg je een slanker silhouet en meer energie. En dat zonder gewichten en ingewikkelde pasjes!

DSC01938 wlc DSC01942 wlc

De basis van Essentrics is de excentrische training: het gelijktijdig verlengen en versterken van het lichaam, door het maken van vloeiende bewegingen waarbij je je ledematen stretcht en je spieren om beurten spant en ontspant. Hierdoor werk je aan een sterk en flexibel lijf. Denk aan het lichaam van een (ballet)danser, heel sterk maar ook sierlijk en slank.

Hoe en door wie is Essentrics ontwikkeld?

Essentrics is ontwikkeld door de Canadese ex-ballerina Miranda Esmonde-White. Na haar danscarrière opende ze een dans- en fitnesscentrum in Montréal. Om zichzelf van haar rugpijn te verlossen ontwikkelde ze samen met een fysiotherapeut een trainingsprogramma. Deze training bleek niet alleen het gewenste effect te hebben op haar rug, ze merkte ook dat ze het slanke lichaam terugkreeg dat ze als danser had. Van daaruit is Essentrics ontstaan.


Waarom Essentrics?
Essentrics brengt de spiergroepen met elkaar in balans en geeft het lichaam de kracht, energie en souplesse die het nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Een soort powerboost voor je lijf. Essentrics is dus een heel goede manier om je lichaam goed in conditie te brengen en te houden, ook voor andere sporten. Doordat je houding verbetert en je je bewegingsuitslag vergroot kun je ook vaak beter presteren met andere sporten. Denk aan voetballen (geen stijve hamstrings), krachttraining (de oefening kan nu uitgevoerd worden in “full range of motion” zonder beperkingen van stijve spieren = meer resultaat).

Voor wie?
Iedereen is geschikt voor deze sport, ongeacht leeftijd, niveau of geslacht. De oefeningen zijn zonder gewichten of ingewikkelde pasjes. Naast originele Essentrics-oefeningen zie je ook de invloed van tai-chi, ballet, yoga en andere vormen van fitness terug tijdens de lessen. De lessen worden gegeven op muziek elke woensdag-, en zondagochtend om 9.30 uur bij WLCombatics. En in de lente en zomer kun je de lessen ook buiten volgen.