Laatste editie
Twitter

De bewegingsstal, of ook wel actiefstal genoemd, is een optimale stallingsmethode voor groepshuisvesting.

Zoek jij een stal voor je paard? Dan biedt De Vosseburch in Langeraar een unieke manier van huisvesting in de regio. Wij bieden namelijk ruimte aan in een vrije bewegingsstal, waar op dit moment al tien paarden 24 uur per dag, 7 dagen per week kunnen verblijven. De huisvesting van paarden levert veel discussie op, zeker nu dierenwelzijn een belangrijk punt geworden is.

De aard van het paard vraagt om veel beweging, frisse lucht, sociale contacten met soortgenoten en de mogelijkheid om de hele dag door kleine beetjes te kunnen eten. Het natuurlijke gedrag van paarden betekent dat de dieren het beste zullen functioneren in een sociale, ruime en stimulerende omgeving met ruime mogelijkheden tot uitwijken(vluchten), bewegen en eten. Doordat het paard veel bewegingsvrijheid heeft, is er ook minder kans op blessures.

Persbericht 15 vosseburch

Men is zich steeds meer bewust paarden hun vrijheid terug te geven. Door ons drukke bestaan heeft men niet altijd evenveel tijd om aan het paard te besteden. De bewegingsstal biedt een ideale oplossing, het paard heeft de mogelijkheid om te leven in een natuurgetrouwe omgeving en omstandigheden.

Momenteel hebben wij plaatsen beschikbaar in onze bewegingsstal. De groepsindeling vindt plaats in augustus/september. Ook individuele stallen is bij ons mogelijk. Meer informatie op onze website: www.vosseburch.com