Laatste editie
Twitter

 

Petanque en jeu de boules zijn twee begrippen voor dezelfde activiteit. Het spel met de stalen kogels. Al ruim 30 jaar wordt deze sport in Uithoorn in verenigingsverband bedreven. Hierbij draait het niet alleen om competitie, maar vooral ook om sociaal samenzijn. Petanque kan tot op zeer hoge leeftijd  gespeeld worden. Maar ook de jeugd kan prima overweg met de boules.

Tijdens de Nationale Sportweek, 15-29 september stelt de vereniging Boule Union Thamen u, jong of oud, graag in de gelegenheid om met deze sport kennis te maken en de basistechniek te leren.

Daartoe organiseert de vereniging een drietal gratis activiteiten:

Voor de werkenden organiseren we om zaterdag 22 september een clinic met een toernooitje. Voor deelname kunt u zich melden vanaf 12.30 uur op de baan aan de Vuurlijn.

De clinic begint om 13.00 uur.

Op woensdag 26 september organiseren we een clinic tijdens koffietijd, aanvang 10.00 uur.

Onder genot van een kopje koffie/thee worden de beginselen van de sport door een bevoegd trainer uitgelegd. Daarna gaan we samen buiten op de boulebaan enkele basistechnieken oefenen en tot slot een partijtje spelen. Al met al zal dit ongeveer anderhalf uur duren. De clinic vindt plaats op de accommodatie van HSV Thamen/Boule Union Thamen, Vuurlijn 24, 1424 NR De Kwakel. De vereniging beschikt over voldoende boules voor de deelnemers.

Kosten? Geen. Petanque/jeu de boules is een laagdrempelige sport en de contributie is minder dan € 40,00 per jaar.

Ook de jeugd komt aan bod.

Op woensdag 26 september houden we ook een jeugdclinic om 14.00 uur op de baan aan de Vuurlijn. Het oefenen van de techniek gaat dan in spelvorm en ook hier sluiten we af met een klein toernooitje.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Henk van Rekum, 06-12390091