Laatste editie
Twitter

 

In week 2 (van 11 t/m 17 jan) waren er open lessen bij Aikido Groene Hart op alle locaties: IJsselstein, Kamerik, Loenen, Wilnis, Woerden en Vleuten. In totaal waren zevenendertig nieuwe mensen geïnteresseerd in aikido. De helft volwassenen en de andere helft kinderen en jeugd. Vanwege de uitbreiding in Kamerik met een extra jeugd groep en in Vleuten een extra jongere groep (van 5 tot en met 7 jaar) was de instroom goed verdeeld. Deze open lessen zijn op de Aikido Groene Hart locaties altijd een drukte van belang omdat het tevens kijklessen zijn. Iedereen kan kijken hoe de vorderingen zijn van de kinderen en volwassenen. De kindergroepen zijn daar het drukste want de opa’s en oma’s komen vanzelfsprekend ook kijken naar de vorderingen van hun kleinkinderen.

Tessa en Jedinja (jan 2016)

De lessen voor de aikido kinderen zijn op alle locaties gelijk, want er wordt gewerkt met een centraal lesprogramma. De lessen kennen een toffe mix van spiertraining, werken aan conditie en natuurlijk de motoriek middels de aikido technieken. We zijn een nieuwe reeks gestart waar over een vijftal weken weer een examen over wordt afgenomen. Er is veel gelachen aan de kant want de kinderen moeten hard werken en worden constant verrast in het doen van andersoortige oefeningen. Plezier met elkaar tijdens het trainen is een wezenlijk onderdeel van de aikido lessen. Bij de volwassen wordt tijdens de open les altijd een ingangshoek genomen om de voordelen van aikido in het dagelijkse leven inzichtelijk te maken. Ditmaal was het thema moed en aan de hand van technieken werd dit ervaren.

 

De reacties waren bemoedigend. Ouders die hun vingers opstaken en ons toeriepen dat we goed bezig waren met de kinderen. Volwassenen die nooit hadden gedacht dat er geen wedstrijden waren in aikido en verbaasd over de lichtheid van de uitvoering bij de aikido technieken. Aikido is voor iedereen en dat is in ieder geval op alle locaties meer dan duidelijk kenbaar gemaakt. De meesten nemen na de gratis proefles meestal een aikido proefpakket. Dat is vier lessen voor € 25,00 waarin je voor jezelf kunt bepalen of aikido bij je past of niet. Wij hopen ze allemaal volgende week weer terug te zien in de dojo’s.

 

Meer informatie

Voor vragen over dit bericht kan contact worden opgenomen met Peter van Lier van Aikido Groene Hart (info@aikidogroenehart.nl).