Laatste editie
Twitter

Speelronde acht betekende de start van de tweede helft van de Nationale Petanque Competitie. Dit betekende dus de returnwedstrijden en zo was Bulderbaan weer de tegenstander van het eerste team, maar dan in een thuiswedstrijd, die zoals gebruikelijk in de wintermaanden in Bodegraven plaatsvond. Het doel was om deze return te winnen. In de eerste speelronde zag het daar nog niet naar uit, want er werden twee van de drie doublettenpartijen verloren. In de triplettenronde werd er gedeeld, waardoor BUT de afsluitende doublettenronde met een 2-3 achterstand inging. De opdracht was nu om de resterende doublettenpartijen te winnen om de eindoverwinning binnen te halen. Dat lukte helaas niet. Equipe 3 won, maar equipe 2 verloor en dus was het aan equipe 1 om er bij winst een gelijkspel uit te halen. Deze partij ging gelijk op, maar een inschattingsfout bij een stand van 8-7 bracht de tegenstander drie punten, die vervolgens naar de dertien doorstoomde. Een 3-5 verlies dus, maar gelukkig geen plaatsverlies in de stand.

 

Het tweede en het derde team speelden ook in Bodegraven en wel tegen elkaar. Het derde team was er op gebrand om het verlies in de heenwedstrijd goed te maken. Zij gingen goed van start door met 2-1 de doublettenronde te winnen. Ook deze teams deelden de winst in de triplettenronden en dus werd het voor team 2 zaak alle drie de doublettenpartijen te winnen. Het werd nog spannend. Door eenmaal winst van team 3 was men al zeker van een gelijkspel, maar de derde doublettenpartij moest ook gewonnen worden om de totaalwinst binnen te halen. Uiteindelijk ging het om het laatste punt. Het was de equipe Günther Jacobs/Ria van Beek, die de winst veilig stelde door met 13-12 te winnen. Het werd dus een 5-3 overwinning en revanche voor team 3. Dit had ook gevolgen voor de stand. Team 3 en team 2 ruilden van plaats in de stand. In wedstrijdpunten en saldo gewonnen partijen staan ze gelijk, maar een veel beter saldo aan gescoorde punten (-31 om -124) betekende dat team 3 de laatste plaats in de tussenstand verliet.

 

Speeldag 9 is op zaterdag 27 januari 2018. Team 1 speelt dan uit tegen Zoetermeer 1, team 2 thuis tegen OSB Bodegraven 2 en team 3 uit tegen De Goede Worp 4 in Den Haag.

De leden van Boule Union Thamen kruizen echter voor die tijd al de degens in het clubtoernooi Kouwe Klauwen om zondag 21 januari, aanvang 11.00 uur op de accommodatie aan de Vuurlijn 24, De Kwakel.