Laatste editie
Twitter

Aan de 31e editie van het clubkampioenschap nam ruim een derde deel van de leden van Boule Union Thamen deel. Dit resulteerde in twaalf equipes. Onder hen waren vier equipes, die in het verleden het kampioenschap al gewonnen hadden. Zo ook de regerend kampioen Ria van Beek/Joan van Rekum.

Er werd een kwalificatie voor de halve finale gespeeld in drie voorgelote partijen.

Na de kwalificatie gingen de nummers 1 t/m 4 naar de halve finale. Nummer 1 tegen 4 en twee tegen drie. Twee equipes kwamen ongeslagen uit de kwalificatie. In de halve finale wonnen vader en zoon Roberto en Dani Atanes van de equipe Harry van den Dungen/Jos de Zwart (13-4). De andere halve finale was duidelijk spannender. Zowel de equipe Ria van Beek/Joan van Rekum als de equipe Jannie van Kooten/Hans van de Wal hadden kans op de overwinning, maar uiteindelijk tokken Jannie en Hans aan jet langste eind (13-11).

Gelijktijdig met de halve finales speelden de overige equipes nog één partij om de plaatsen 5 t/m 12.

De finale werd een Mijdrechtse aangelegenheid, Alle vier de finalisten zijn woonachtig in Mijdrecht, maar spelen petanque in Uithoorn. De equipe Roberto/Dani Atanes leek er een snelle finale van te maken. Na drie werpronden stonden zij met 6-0 voor. In de daar opvolgende werpronde lieten zij echter de dur voor de tegenstander open. Met een prima schot bracht Hans vd Wal de stand op 6-4. Het gebeurt nogal een dat een equipe na een sterke werpronde een terugval laat zien. Ook nu gebeurde dit. Op de openingsboule van Roberto verspeelde de tegenstander al hun boules zonder het punt te veroveren. Wel lag het allemaal redelijk close, maar Roberto zag een mogelijkheid om het but over de terrein begrenzing te spelen. Met een boule lukte dit hem ook, waardoor de vier nog niet gespeelde vier punten opleverden. Hierdoor ontstond een ruime voorsprong en werd de druk voor de tegenstander iets te groot en konden Roberto en Dani de overwinning binnenhalen.

Een prima duo als clubkampioen, die ook aantoonde dat petanque zeker geen oude mannensport is. Roberto (47) en Dani (16) zijn daar een goed voorbeeld van.