Laatste editie
Twitter

De afgelopen week gehouden Nederlandse Kampioenschappen op de weg in het Gelderse Montferland zijn voor de renners van WTC De Amstel bijzonder succesvol verlopen. Er werd een gouden, een zilveren en twee bronzen medailles gescoord. Zo goed is nog nooit gescoord.

Uiteraard springt het kampioenschap van de profs en meest in het oog met de derde plek voor Dylan Groenewegen. De uittredend kampioen is al jaren lid van De Amstel en heeft als jong renner vele trainingen met de club gevolgd in de jongere categorieën. Komende weken is hij blikvanger in de Tour de France. In die jongere categorieën was er een overweldigende tijdrittitel voor Maud Rijnbeek bij de Nieuwelinge-meisjes. Met ruime voorsprong snelde de 15-jarige Rijnbeek naar de driekleur. Clubgenote Rosan Koper werd hier knap 4e. In dezelfde discipline stond ook de Amstelvener Enzo Leijnse op het podium bij de Nieuwelingen jongens. Leijnse is een tijdrit-specialist en hoopte op het goud, maar twee man waren toch net iets te snel op het ruim 13 kilometerlange heuvelachtige traject. Leijnse kon vrede hebben met de bronzen medaille. Zijn clubgenoot Owen Geleijn verraste door in de wegwedstrijd het zilver te grijpen; een topprestatie. In het grote veld eindigde Enzo Leijnse als 7e en Ouderkerker Niek Voogt als 36e.

Ook in andere categorieën werd goed gereden. Junior Ruben van der Pijl werd na een ruim 130 kilometerlange wedstrijd 5e, met clubgenoot Victor Broex als 12e. Bij de Beloften-mannen snelde Teun Mouris als eerstejaars belofte naar een mooie 22e plaats. In de tijdrit reed Riejanne Markus bij de Elite Dames naar de 10e plaats. In de wegwedstrijd eindigde Markus in het spoor van o.a. Olympisch kampioene Anna van der Breggen als 18e, terwijl zus Femke Markus verraste met de 21e plaats. Daarmee bewees Femke Markus dat ze naast haar schaatscarriére een heel mooie wielercarriére kan opbouwen.

 

Met vriendelijke groet,

namens WTC De Amstel

Auke Broex
06 22286108

zie www.wtcdeamstel.net