Laatste editie
Twitter

In Sporthallen Zuid te Amsterdam strijden aanstaande woensdag 22 april, de mbo zaalvoetbal kampioenen van alle provincies om de titel Kampioen van Nederland. 12 heren- en 11 vrouwenteams zullen de strijd aan gaan om de felbegeerde Nederlandse titel. Veel oud-studenten die in het verleden deel hebben genomen aan dit toernooi spelen nu in de top van het voetbal, zowel in de zaal als op het veld. De eerste wedstrijden gaan van start om 10.30 uur, de finale voor de meiden is om 15.45 uur en voor de mannen om 16.15 uur.

Samenwerking afdelingen

Docenten Djordi Hopman en Joeri Baarda van ROC TOP Sportacademie Amsterdam coördineren samen met KNVB-medewerkers Ron Kauwen en Marius Privee de activiteiten. Zij hebben er samen voor gezorgd dat deze titelstrijd niet alleen een podium voor studenten is die heel goed kunnen voetballen.

Studenten van verschillende afdelingen van ROC TOP (Sport, Veiligheid, Evenementorganisatie, Leisure & hospitality) zorgen gezamenlijk voor de organisatie van deze dag. Zij krijgen hier dan ook de kans om verschillende talenten te tonen. Daarnaast heeft de KNVB 12 scheidsrechters aangesteld die zorgen voor de arbitrage op deze dag.

Workshops

Ook nemen de deelnemers aan deze finaledag deel aan verschillende workshops die dichtbij het spelen van wedstrijden staan. Ruud de Klerk, coördinator Tuchtzaken van de KNVB, en Aaike Verschoor, speelster van het vrouwenteam van Telstar en ex-zaalvoetbalinternational, spreken met de deelnemers over onderwerpen als Respect & Sportiviteit en Voeding & Sport.

Samenwerking

Dit toernooi is het resultaat van de samenwerking tussen de KNVB, mbo-scholen en het Platform bewegen en sport. Deze samenwerking richt zich op het stimuleren van bewegen bij studenten. Gebleken is dat veel jongeren stoppen met sporten in verenigingsverband. Uit een onderzoek van het Hanze Instituut blijkt dat positieve ervaringen met docenten, medestudenten, een prettig schoolklimaat en een aantrekkelijk lesprogramma leiden tot meer betrokkenheid en studiesucces onder studenten. Sport levert hier een positieve bijdrage aan. Het platform beoogt dan ook een structurele implementatie van sport binnen de school. Mede om deze reden is de samenwerking tussen mbo-scholen en sportbonden erg belangrijk.