Laatste editie
Twitter

 

Speelronde twaalf gaf voor zowel het eerste als het tweede team een duidelijke verbetering in het spel. Helaas bracht dit nog geen winst op, maar een gelijkspel was haalbaar geweest.

Het derde team had een vrije speelronde. Het eerste team moest in de uitwedstrijd tegen koploper JBH Hillegom 1. Deze vereniging heeft een overdekte accommodatie gesitueerd in een houten noodgebouw. De ondergrond was van redelijk grove kiezelstenen op beton. Op zich een lastig terrein dat eigenlijk vraag om hoge boogballen te werpen. Door de beperkte hoogte van de ruimte was dat eigenlijk niet mogelijk. Een duidelijk voordeel voor Hillegom, daar zij de hele winterperiode daar spelen en dus de aanpassing van de speelstijl hebben kunnen oefenen. Toch kwamen de spelers van BUT niet slecht tevoorschijn. De doublettenronde werd weliswaar met 2-1 verloren, maar met een beetje minder geluk bij de tegenpartij was de stand omgedraaid. De triplettenronde werd gedeeld en voor een gelijkspel moest BUT nu twee van de drie afsluitende doublettenpartijen winnen. Dat zat er helaas niet in. Er werd er maar een gewonnen, maar dat was wel een zinderende partij, die uiteindelijk met 13-12 werd afgesloten door de equipe van BUT bestaande uit Niels van Diemen en Joan van Rekum. Zij waren in alle drie de winstpartijen betrokken met in de triplettenpartij ondersteund door Ina Hoekstra. Het verlies met 5-3 geeft toch weer moed voor de resterende twee ontmoetingen. Hillegom stevent rechtstreeks op het kampioenschap en promotie naar de derde divisie af.

Het tweede team speelde haar thuiswedstrijd tegen De Boel de Boule 3 in Bodegraven. Ook hier een duidelijke verbetering van het spel mede dankzij de twee invallers Jeroen Stiekema en Jos de Zwart. Ook hier ging de eerste doublettenronde met 2-1 verloren. De triplettenronde werd een spannende aangelegenheid. BUT won met 13-12 en verloor met 12-13. Dus ook hier moest de beslissing in de afsluitende doublettenronde vallen. Deze werd echter met 2-1 verloren. Ook hier had het andersom kunnen zijn, want een partij eindigde in 12-13. Het werd dus een 5-3 overwinning voor De Boel de Boel.

De dertiende speelronde is op 24 maart en moet haast wel geluk brengen. Team 1 speelt dan uit tegen Les Boules Fleuries in Lisse. Dit is een degradatieduel. Team 2 speelt thuis tegen De Spaande Ruiter en team 3 speelt uit tegen PU Kennemerland 4 in Haarlem. Bij droog weer speelt het tweede team haar wedstrijden op het thuisterrein aan de Vuurlijn bij het honkbalveld. De ontmoeting begint om 12.00 uur.

Voor die tijd vindt op 18 maart het traditionele Openingstoernooi plaats. Dit is de officiële opening van het buitenseizoen en dan worden alle spelsoorten, tête-à-tête, doublette en triplette gespeeld. Plaats van handeling de boulebaan aan de Vuurlijn, aanvang om 11.00 uur.