Laatste editie
Twitter

Kennismaken met aangepast sporten in De Ronde Venen

Maand van het Aangepast Sporten in september

 

In september is het in de provincie Utrecht de Maand van het Aangepast Sporten (MAS). Deze maand wordt door onder meer Sportservice Midden Nederland extra aandacht gegeven aan het aangepast sporten. De maand valt aan het begin van het sportseizoen, het perfecte moment om kennis te maken met diverse activiteiten en eventueel lid te worden van een sportaanbieder. Ook staan specialisten klaar om sport- en beweegadvies te geven aan mensen met een beperking, autismespectrumstoornis en / of chronische aandoening.

 

Zelfvertrouwen

Veel mensen uit deze doelgroep willen wel bewegen, maar weten niet wat hun mogelijkheden zijn en welke activiteiten in de buurt worden georganiseerd. Ze leren niet alleen grenzen kennen en verleggen, ook werkt het met bewegen aan de gezondheid, mentale weerbaarheid en sociale vaardigheden. Daarmee wordt automatisch het zelfvertrouwen vergroot.

Activiteiten

Tijdens de MAS zijn veel laagdrempelige activiteiten. In De Ronde Venen kan bijvoorbeeld kennis worden gemaakt bowling, gym, hockey en fitness. Geïnteresseerden kunnen de hele maand sporten voor slechts tien euro. Mensen die advies willen over welke activiteit bij hen past kunnen contact opnemen met sportconsulent Judith Meeuwissen via telefoon: 030-7513850 of e-mail: judith.meeuwissen@sportservicemiddennederland.nl. Alle informatie over en het aanbod tijdens de MAS staan op www.aangepastsporten.nu.