Laatste editie
Twitter

 

Van 20 tot en met 30 juli 2017 is Wrocław (Polen) het decor van The World Games. Ruim 3.000 sporters (uit 111 landen) nemen het in 31 sporten tegen elkaar op.  Nederland heeft zich met 79 sporters gekwalificeerd in 14 sporten.

FullSizeRender

Het Nederlandse dames kanopolo team heeft zich vorig jaar geplaatst door op het WK, in Syracuse Italië, vierde van de wereld te worden. De Nederlandse dames debuteren dit jaar op dit grote evenement dat elke vier jaar wordt gehouden voor alle niet Olympische sporten. Oranje speelt onder leiding van Marsha Roos – Tiessens, in een poule met Nieuw – Zeeland, Canada, Italië, Frankrijk, Duitsland en gastland Polen. De teams spelen een halve competitie tegen elkaar, de vier besten plaatsen zich voor de halve finales.

Het team bestaat uit acht speelsters en maar liefst vier dames komen van de Uithoornse roei- en kanovereniging Michiel de Ruyter. Op de foto staan de dames vooraan, te beginnen met de tweede van links Charlotte Bakkes en daarnaast op rij Selina Dijkstra , Lisanne Dreyfus en Marlen Wessels. Selina’s reactie : “Ik ben de jongste van het team en voor mij is het echt heel bijzonder dat ik aan zo’n groot evenement mag meedoen”. De ervaringen en resultaten zijn in juli te volgen op de site www.mdr.nu