Laatste editie
Twitter

Het jeugdteam van badmintonvereniging Van Zijderveld uit Amstelveen heeft tijdens de Nederlandse Kampioenschappen voor Regioteams de 1e plaats veroverd in de klasse onder 15.

Afgelopen weekend was de Hanzehal in Zutphen het sportieve toneel voor de Nederlandse Kampioenschappen voor Regioteams, georganiseerd door Badminton Nederland. Alle badmintonkampioenen uit de verschillende klassen en regio’s kwamen bij elkaar om onderling te strijden voor de titel van “Nederlands Kampioen Regioteams”.

Het jeugdteam J1 van badmintonvereniging Van Zijderveld was afgelopen seizoen in de competitie regio Noord-Holland onder 15 ongeslagen kampioen geworden. Een titel in Zutphen zou voor de talenten van het 1e jeugdteam een bekroning van een succesvol badmintonseizoen betekenen. De spelers Laila Lechkar, Sophie Li, Jack Holland en Jochem Manné hadden er in ieder geval zin in.

In de poulefase op zaterdag was Van Zijderveld ingedeeld bij de jeugdteams van BVC’74 (Cuijck/Noord-Brabant) en BC Rebeo (Beesel/Limburg). In beide confrontaties stond Van Zijderveld geen wedstrijdpunt af en prijkte een 5-0 overwinning op het scorebord.

Door dit resultaat werd Van Zijderveld als poulewinnaar voor de kruisfinale op zondag gekoppeld aan BC Meershuttle (Hoofddorp/Noord-Holland), de nummer 2 uit de andere poule. Ook in deze wedstrijd wisten de spelers van Van Zijderveld te overtuigen. De vrouwen single van Laila Lechkar tegen Amber Koens kreeg iedereen op het puntje van de stoel. Helaas ging deze wedstrijd tweemaal in de verlenging voor de Van Zijderveldse verloren in 21-23 en 23-25. Via een 4-1 uitslag bereikte het jeugdteam van Van Zijderveld de finale.

In de andere halve finale wist het team van BC Rebeo te verassen door, via twee driesetters, met 3-2 te winnen van BC Ellaar (Arnhem/Gelderland).

De finale zou dus een rematch van de poulewedstrijd op zaterdag worden tegen het team van BC Rebeo (Beesel/Limburg). Het goede resultaat van die eerdere wedstrijd zou het Amstelveense team in ieder geval het nodige vertrouwen geven.

Nadat de gemengddubbel van Jochem Manné/Sophie Li via 21-13 23-21 het eerste punt op het scorebord zette, werd de herensingle van Jack Holland een ware thriller. De eerste set ging verloren met 18-21. In de tweede set lukte het om een achterstand van 13-19 nog om te buigen in winst in de verlenging met 22-20! In de derde set kon de Van Zijdervelder het goede spel niet vasthouden en ging de partij uiteindelijk verloren met 16-21. Gelukkig lieten de Amstelveners zich hierdoor niet van de wijs brengen en bleven de zenuwen in bedwang. Laila Lechkar herstelde zich goed van haar verliespartij in de halve finale door nu te winnen met 21-13 en 21-11. De ongeslagen herendubbel van Jochem Manné/Jack Holland zorgde daarna via 21-16 en 21-19 voor het laatste benodigde wedstrijdpunt voor het Nederlands kampioenschap in de klasse onder 15. De inmiddels gestartte vrouwendubbel van Sophie Li/Laila Lechkar werd nog uitgespeeld en maakte door te winnen met 21-14, 21-5 het feest voor de spelers van Van Zijderveld, trainer/begeleider Joshua Tan, ouders/verzorgers en supporters compleet.