Laatste editie
Twitter

 

Voor de tweede keer ‘Schakers van Formaat’

Op zaterdag 11 juni komen de schaakambassadeurs Jan Timman en Hans Böhm voor het tweede jaar naar het Stadsplein in Amstelveen voor ‘Schakers van Formaat’. Beide topschakers spelen met grote schaakstukken op twaalf borden van 4 x 4 meter. Timman en Böhm zullen ’s ochtends en ’s middags ieder op zes borden simultaan spelen tegen een gemêleerd gezelschap van bedrijven, (financiële) instellingen en politici uit Amstelveen en omgeving. Sportwethouder Peter Bot van Amstelveen doet de eerste zet.

Op het Stadsplein in Amstelveen nemen Timman en Böhm het op tegen twaalf teams van maximaal drie personen. Indien nodig kunnen deze teams schaaktechnische adviezen inwinnen bij de Amstelveense schaakverenigingen sv KLM-Pegasus en Zukertort. De teams mogen onderling overleggen, echter zonder hulp van schaakcomputers of andere elektronische hulpmiddelen.

 

Jeugdtoernooi

Nieuw element op Schakers van Formaat is het jeugdtoernooi dat plaatsvindt van 12:00 tot 14:30 uur. Hierbij strijden 24 schakers tot zestien jaar om de “Grote Amstelveen Borden trofee 2016”.

Onder de deelnemende teams vinden we uiteenlopende bedrijven als Rabobank Amstel en Vecht, ING Bank, tuincentrum Life ad Garden, Cobra Museum, Buro Marcel van der Lubbe, Café De Manen en Wesco Apparatenbouw. Ook vier politieke partijen uit de gemeenteraad van Amstelveen (VVD, CDA, D66 en Burgerbelangen Amstelveen, BBA) binden de strijd aan met Timman en Böhm.

Sommige teams zullen achter het bord verschijnen in T-shirts met (bedrijfs)logo. Er is een informatiestand waar alle deelnemers zich via folders, flyers, visitekaartjes, vlaggen etc. kunnen presenteren.

Wethouder Peter Bot zal rond 9.30 uur de openingszetten doen op de twaalf borden van Jan Timman en Hans Böhm. Deze partijen zijn rond 12.00 uur afgelopen waarna het jeugdschaaktoernooi begint. Rond 17.00 uur eindigt de tweede simultaanronde, waarna de prijsuitreiking plaatsvindt. Hierna begint de borrel voor deelnemers, sponsoren en andere genodigden, waarbij de deelnemers nog kunnen napraten met beide topschakers.