Laatste editie
Twitter

Uitbreiding met nieuwe fiets routes

Op zaterdag 29 augustus wordt de populaire fietstocht Het Rondje Stelling wederom uitgebreid met nieuwe routes. Speciaal voor gezinnen en jeugd heeft de UWTC een extra korte afstand van 25 km over de Stelling van Amsterdam uitgezet. Van 1 mei tot 23 augustus kunnen deelnemers online inschrijven voor de overige afstanden van 45, 85 en 170 km op www.rondjestelling.nl. De toertocht met start en finish in Uithoorn trekt jaarlijks meer deelnemers vanwege de mooie routes en de verzorging op de forten.

Rondje Stelling 2014 Foto Frits van Eck (130)

De kortste afstand van 25 km is nieuw en wordt dit jaar voor het eerst verreden. Voor jeugd tot 16 jaar is deelname gratis. Inschrijven voor deze afstand kan alleen op de dag zelf. Vertrek is vanaf het Pannenkoeken Fort en er is onderweg veel vertier en vermaak voor de jeugd. Zo stappen zij even af bij fort De Kwakel en bij fort Kudelstaart waar kinderen kunnen rusten of rennen en waar ouders koffie met wat lekkers kunnen krijgen. Na de stop bij het verzetsmuseum op het fort bij Aalsmeer gaan de fietsers over paadjes en laantjes door bloemendorp Aalsmeer en over de Vuurlijn terug naar Uithoorn. Een nieuw initiatief van de Uithoornse Wieler Club in samenwerking met Gemeente Uithoorn.

De start is ook dit jaar bij het fort aan de Drecht en bij de wielervereniging UWTC die dit jaar voor de vierde keer het Rondje Stelling organiseert. Naast racefietsers op de langste afstand van 170 km worden ook recreatieve fietsers, gezinnen en zelfs e-bikers uitgenodigd voor een uitgepijlde en compleet verzorgde route langs de oude verdedigingswerken. De route van 45 km zorgde vorige editie voor een toeloop van deelnemers en wordt daarom dit jaar volledig vernieuwd. Alle deelnemers fietsen vanaf het Pannenkoeken Fort richting De Kwakel en Kudelstaart waar degenen die geen haast hebben, worden onthaald op de forten. Na het fort bij Hoofddorp splitst de afstand van 45 km zich af en gaat door de Haarlemmermeer naar Leimuiden en over het Jaagpad langs Drecht en Amstel, ook wel het schapenpad genoemd, terug naar Uithoorn. De afstanden van 85 km en 170 km volgen de Geniedijk en de originele route over de Stelling van Amsterdam.

Online inschrijven
Nu inschrijven voor de toertocht betekent korting op het inschrijfgeld van € 4 tot € 8, afhankelijk van de afstand die je kiest en is ook de mogelijkheid om het speciale wielershirt, ook met korting, te bestellen. Kinderen tot 16 jaar gratis. Online inschrijven en informatie op www.rondjestelling.nl.