Laatste editie
Twitter

Harry van de Rotten (sv KDO, De Kwakel) is tot Penningmeester van het Jaar 2013 uitgeroepen. De penningmeester ontving uit handen van jurylid mw. A. van Zanen (penningmeester NOC*NSF) een cheque van 2500 euro en een kassasysteem ter waarde van 3330 euro. De Penningmeester van het Jaar verkiezing is het resultaat van de campagnemaand Bedank je Penningmeester in maart. Tijdens de verkiezing zijn 82.000 stemmen uitgebracht en 2500 penningmeesters genomineerd.PvhJ_top-5_2013_pers penning

Een waardige winnaar
De feestelijke uitreiking vond plaats in de Amsterdam ArenA. Juryvoorzitter Humberto Tan had voorafgaand aan de huldiging van de winnaar de top-5 penningmeesters aan tafel, waarbij allen aantoonden uitstekende voorbeelden te zijn van goed penningmeesterschap. De jury had dit jaar dan ook een lastige taak een winnaar uit te roepen na de nominatieronde. Anneke van Zanen licht de keuze toe: “Naast de basiseigenschappen ‘goed met cijfers, betrouwbaar, betrokken, accuraat en innovatief’ heeft Harry de financiële kar getrokken tbv realisatie van een nieuw sportcomplex. Met een intelligente mix van slim met de financiële mogelijkheden omgaan, fondsenwerving, commerciële input en mét oog voor faciliteiten voor minder validen. Daarnaast werkt hij ook nog nauw samen met andere sportclubs. En dat allemaal als penningmeester van een megagrote club, waar hij sowieso alle zaakjes al prima voor geregeld had!”

Bescheiden vereerd
Harry is zeer vereerd met de titel Penningmeester van het Jaar. “Als penningmeester ben je vaak bescheiden. Ik sta hier dan ook niet voor mezelf, maar voor de club. Door te winnen heb ik geld voor KDO weten te verdienen en daar gaat het je als penningmeester om. Toch ben ik ook trots op de persoonlijke titel, die erkenning doet toch wat met je.”
Runners-up Ria Graven (Synchroonzwemvereniging Cadans, Beuningen) en Lau Meulenbroeks (TWC Het Snelle Wiel, Bladel) ontvingen elk een prijs van 1000 euro voor de clubkas. Jan Boonacker (vv Benschop, Benschop) en Erwin Nanlohy (Bushido Ryu, Almere) kregen elk 250 euro.

Penningmeesters belangrijk voor het verenigingsleven
Penningmeester van het Jaar is een initiatief van 2Basics en wordt mogelijk gemaakt door Davilex, de Grote Clubactie en RegioBank. De penningmeester is een zeer belangrijke spil van een vereniging, hij of zij moet beschikken over veel kennis en verantwoordelijkheidsgevoel. Het gaat dan om het zoeken naar externe inkomsten, het realiseren van sportaccommodaties en het assisteren van gezinnen met minder financiële middelen. Dit in een tijd waarin de inkomsten via sponsoring, subsidies en contributies teruglopen, met veelal stijgende kosten die daar tegenover staan. Om deze redenen zet de organisatie de penningmeester in het zonnetje en ondersteunt zij alle penningmeesters in sport het hele jaar bij hun werk. De Penningmeester van het Jaar behelst dan ook niet alleen een verkiezing, maar ook ondersteuning gedurende de rest van het jaar.