Laatste editie
Twitter

 

Na een uitgebreide voorbereiding, stages en de nodige oefenwedstrijden gaat het seizoen dan eindelijk écht beginnen voor de mannen van FIQAS Aalsmeer. Net als vorig seizoen komt de ploeg van René Romeijn en Djordje Stevanovic het eerste deel van het handbaljaar uit in de BeNe-League, een competitie van de vier sterkste Nederlandse en Belgische ploegen van vorig jaar. Er wordt een volledige competitie van 14 wedstrijden gespeeld, waarna de twee hoogst geëindigde ploegen in een Final Four weekend gaan uitmaken wie zich BeNe-League kampioen mag noemen (en volgend seizoen sowieso mag deelnemen aan het toernooi om de Challenge Cup). Voor de Aalsmeerders begint de BeNe-League met een Nederlands onderonsje. De eerste tegenstander is echter wel meteen een zeer sterke en lastige: regerend landskampioen OCI/Lions. Vorig seizoen speelden de ploegen vier keer tegen elkaar en kwamen de Limburgers vier keer als winnaar uit de bus. De verschillen waren echter klein: drie keer werd met slechts één punt verschil verloren. Het belooft dus zeker ook nu weer bijzonder spannend te worden. FIQAS Aalsmeer moet wel naar Limburg, want er wordt gespeeld in Sittard (sporthal Fitland XL). De wedstrijd begint om 19.30 uur.

Wedstrijden eerste speelronde BeNe-League: OCI/Lions – FIQAS Aalsmeer, KV Sasja – Callant/Tongeren en Achilles/Bocholt – Initia Hasselt. Volendam-Bevo is al gespeeld (24-20).

Programma BeNe League

Zaterdag 12 september, 19.30 uur: OCI/Lions – FIQAS Aalsmeer

Zaterdag 19 september, 19.15 uur: FIQAS Aalsmeer – KV Sasja

Donderdag 1 oktober, 20.00 uur: Kras/Volendam – FIQAS Aalsmeer

Zaterdag 3 oktober, 19.15 uur: FIQAS Aalsmeer – Callant Tongeren

Zaterdag 10 oktober, 19.15 uur: FIQAS Aalsmeer – Targos/Bevo

Zaterdag 17 oktober, 19.15 uur: FIQAS Aalsmeer – Kras/Volendam

Zaterdag 24 oktober, 20.15 uur: QubuQ A Bocholt – FIQAS Aalsmeer

Zaterdag 14 november, 20.15 uur: Hubo/Initia Hasselt – FIQAS Aalsmeer

Zaterdag 21 november, 20.00 uur: Targos/Bevo – FIQAS Aalsmeer

Zaterdag 28 november, 19.15 uur: FIQAS Aalsmeer – OCI/Lions

Twee keer oefenwinst FIQAS dames                                                                                                  Afgelopen zaterdag 5 september speelde dames 1 een trial bij VELO in Wateringen, een team dat de dames ook gaan tegenkomen in de Eerste Divisie competitie. Naast VELO was ook tweede divisionist MHV uit Mill aanwezig. De eerste wedstrijd was tegen MHV en deze dames traden aan met vijf A-junioren. Ze waren niet gewend om met hars te spelen en hadden net de wedstrijd tegen VELO gespeeld. De Aalsmeerse dames waren gretig, speelden makkelijk en dat betekende dat er geen sprake was van een gelijk op gaande wedstrijd. Na een ruststand van 18-3 werd de eindstand 31-11. Direct aansluitend maakten onze FIQAS-dames zich klaar voor de wedstrijd tegen VELO. De VELO-dames hadden een uurtje kunnen uitrusten en dat was in het begin wel te merken: VELO liep snel uit naar een verschil van 4 à 5 goals, mede omdat FIQAS even moest wennen aan het hogere tempo en de weerstand ten opzichte van de wedstrijd ervoor. Na de lastige beginfase herpakte FIQAS zich knap en na 18 minuten stond er een knappe 9-9 tussenstand op het bord. Hierna ontspon er zich een mooie wedstrijd en dat resulteerde in een 14-13 achterstand bij rust. FIQAS kwam beter uit de rust dan VELO, maakte minder fouten en na 11 minuten stond Aalsmeer voor met 19-17. Afstandsschoten werden afgewisseld door cirkelspel en breaks, dus alle varianten kwamen aan bod. Aalsmeer bleef de rest van de wedstrijd aan de goede kant van de score, maar op het laatst werd het toch nog spannend. Gelukkig was er genoeg marge, dus uiteindelijk werd de stand 23-22 in het voordeel van FIQAS Aalsmeer. Vooral de tweede wedstrijd was een prima testcase voor de competitiestart van komende zaterdag tegen PSV in Eindhoven.

Programma dames FIQAS Aalsmeer

Zaterdag 12 september, 20.00 uur: PSV – FIQAS Aalsmeer

Zaterdag 19 september, 20.45 uur: FIQAS Aalsmeer – Veneco/VELO

Zaterdag 26 september, 20.00 uur: Targos/Bevo FIQAS Aalsmeer

Zaterdag 3 oktober, 20.45 uur: FIQAS Aalsmeer – Borhave

Zondag 11 oktober, 14.00 uur: Fortissimo – FIQAS Aalsmeer

Zaterdag 17 oktober, 20.45 uur: FIQAS Aalsmeer – Foreholte

Zaterdag 24 oktober, 19.00 uur: Hellas – FIQAS Aalsmeer

Zondag 1 nov, 14.30 uur: FIQAS Aalsmeer – Maedilon/VZV

Zaterdag 7 november, 19.15 uur: FIQAS Aalsmeer – Virto/Quintus 2

Zaterdag 14 november, 19.00 uur: United/Breda – FIQAS Aalsmeer

Zaterdag 21 november, 20.45 uur: FIQAS Aalsmeer – Bentelo

Zaterdag 28 november, 20.15 uur: DSVD – FIQAS Aalsmeer

 

FIQAS dames beginnen uit

Komend weekend begint de handbalcompetitie voor de ploegen in de Eerste Divisies: dames 1 en heren 2 van FIQAS Aalsmeer. De dames beginnen dit handbalseizoen met een uitwedstrijd: op zaterdag 12 september spelen ze om 20.00 uur bij PSV in Eindhoven. Ook vorig seizoen troffen de teams elkaar: de uitwedstrijd werd toen door FIQAS Aalsmeer gewonnen, thuis in de Bloemhof eindigde de ontmoeting in een gelijkspel. Heren 2 speelt eveneens uit: bij Sittardia.