Laatste editie
Twitter

Nog geen punten voor FIQAS Aalsmeer

De mannen van FIQAS Aalsmeer speelden hun eerste competitiewedstrijd van het seizoen in de BeNe-League uit bij landskampioen OCI/Lions in Limburg. Er werd vooraf gerekend op een enerverende en spannende partij, maar dat werd het niet.

Het was weliswaar Robin Boomhouwer die de score opende (0-1), daarna was het de thuisploeg die de leiding nam en geen moment meer in gevaar kwam. De schutters van de Lions konden vrij gemakkelijk uithalen en na een minuut of tien was het 6-1 in Limburgs voordeel. Er waren wel kansen voor FIQAS Aalsmeer, maar die werden niet altijd benut. Zo werden er bijvoorbeeld twee strafworpen gemist. Daar leek verandering in te komen toen Wai Wong en Samir Benghanem doel troffen: 7-4. Het werd vervolgens 8-4, maar Kevin Hooijman kwam het veld in en schoot meteen raak: 8-5. Die marge was weer te overzien. Maar een paar keer balverlies op rij en breaks tegen betekende toch weer een ruimere achterstand: 11-5. Via opnieuw Wai Wong en Kevin Hooijman en een fraaie stop van Marco Verbeij knokte FIQAS Aalsmeer zich terug (11-7 en even later 12-8). De Lions gingen in de slotfase van de eerste helft opnieuw beter met hun vrije kansen om en bepaalden de ruststand op 15-9.

In de eerste twee minuten van de tweede helft leek het toch nog een echte wedstrijd te worden, want in no time hadden Robin Boomhouwer (rechterhoek en break) en Samir Benghanem de achterstand verkleind tot 15-12. Maar nog eens drie minuten later hadden de Lions orde op zaken gesteld: 20-12 en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Want FIQAS Aalsmeer ook probeerde – nu liep het wel iets beter en kon er ook makkelijker worden gescoord – de marge kon amper worden verkleind omdat de Lions nog steeds makkelijk van afstand konden aanleggen. Pas in de laatste tien minuten brachten de Aalsmeerders het verschil iets terug: van 28-20 naar 28-23 en even later 29-24 na twee treffers van Tim Bottinga. Maar toen in de slotfase eerst (weer) een penalty werd gemist en FIQAS Aalsmeer vervolgens te maken kreeg met drie tijdstraffen binnen een minuut en dus met drie tegenover zes kwam te staan, was het gebeurd. Hoewel de Lions zelfs in dit driedubbele overtal niet wisten te scoren, werd de einduitslag uiteindelijk toch een ietwat geflatteerde 33-25. Geen goed begin dus, voor FIQAS Aalsmeer, eerder een soort valse start. Maar… het seizoen is nog jong. Komende zaterdag krijgen ze de kans om – voor het eerst dit seizoen in de eigen Bloemhof – tegen het Belgische KV Sasja te laten zien dat ze wel degelijk mee kunnen doen om de prijzen.

Doelpunten: Robin Boomhouwer en Samir Benghanem 5, Wai Wong 4, Kevin Hooijman 3, Frank Lübbert, Rodrigo Huttinga en Tim Bottinga 2, Dustin Ligthart en Jimmy Castien 1.

 

Uitslagen BeNe League

Kras/Volendam – Targos/Bevo  24-20

OCI/Lions – FIQAS Aalsmeer  33-25

KV Sasja – Callant/Tongeren  19-27

Achilles/Bocholt – Initia Hasselt  27-26

 

Stand BeNe-League

1.United Tongeren  1-2

2.OCI/Lions  1-2

 1. Kras/Volendam 1-2
 2. Achilles Bocholt 1-2
 3. Initia Hasselt 1-0
 4. Targos/Bevo 1-0
 5. FIQAS Aalsmeer 1-0
 6. KV Sasja 1-0

 

Programma BeNe League

Zaterdag 19 september, 19.15 uur: FIQAS Aalsmeer – KV Sasja

Donderdag 1 oktober, 20.00 uur: Kras/Volendam – FIQAS Aalsmeer

Zaterdag 3 oktober, 19.15 uur: FIQAS Aalsmeer – Callant Tongeren

Zaterdag 10 oktober, 19.15 uur: FIQAS Aalsmeer – Targos/Bevo

Zaterdag 17 oktober, 19.15 uur: FIQAS Aalsmeer – Kras/Volendam

Zaterdag 24 oktober, 20.15 uur: QubuQ A Bocholt – FIQAS Aalsmeer

Zaterdag 14 november, 20.15 uur: Hubo/Initia Hasselt – FIQAS Aalsmeer

Zaterdag 21 november, 20.00 uur: Targos/Bevo – FIQAS Aalsmeer

Zaterdag 28 november, 19.15 uur: FIQAS Aalsmeer – OCI/Lions

 

Verlies dames FIQAS Aalsmeer

De eerste wedstrijd van het seizoen was voor de dames van FIQAS Aalsmeer een uitwedstrijd bij PSV in Eindhoven. Het werd een partij met een moeizame start en veel gemiste kansen. Na tien minuten spelen was het bijvoorbeeld pas 2-1. Daarna had PSV duidelijk het betere van het spel, liep in eerste instantie al zes punten uit. De Aalsmeerse dames konden daarna wel iets terugdoen, maar ook niet voorkomen dat de marge zelfs al negen werd bij rust: 14-5.  In de tweede helft probeerde FIQAS Aalsmeer er alles aan te doen om dichterbij te komen. Het verschil kon worden verkleind tot zes. In de slotfase was het echter toch weer de ploeg uit Eindhoven die iets makkelijker scoorde en zo werd het uiteindelijk 27-17 voor PSV. Komende zaterdag spelen de dames van FIQAS Aalsmeer thuis tegen Veneco/VELO, een ploeg die eveneens de eerste wedstrijd (ruim) verloor en wordt een spannende wedstrijd verwacht. Aanvang: 20.45 uur (na de wedstrijd van de heren).

Uitslagen Eerste Divisie

PSV – FIQAS Aalsmeer  27-17

Targos/Bevo – AJ Sports/Hellas  18-28

DSVD – Bentelo  22-13

Westfriesland/SEW 2 – United Breda  20-21

Veneco/VELO – Maedilon/VZV  25-34

Borhave – Foreholte  26-22

Fortissimo – Virto/Quintus 2  24-28

 

Stand Eerste Divisie

 1. PSV 1-2
 2. AJ Sports/Hellas 1-2
 3. DSVD 1-2
 4. Maedilon/VZV 1-2
 5. Borhave 1-2
 6. Virto/Quintus 1-2
 7. FIQAS Aalsmeer 1-0

 

Programma dames FIQAS Aalsmeer

Zaterdag 19 september, 20.45 uur: FIQAS Aalsmeer – Veneco/VELO

Zaterdag 26 september, 20.00 uur: Targos/Bevo FIQAS Aalsmeer

Zaterdag 3 oktober, 20.45 uur: FIQAS Aalsmeer – Borhave

Zondag 11 oktober, 14.00 uur: Fortissimo – FIQAS Aalsmeer

Zaterdag 17 oktober, 20.45 uur: FIQAS Aalsmeer – Foreholte

Zaterdag 24 oktober, 19.00 uur: Hellas – FIQAS Aalsmeer

Zondag 1 nov, 14.30 uur: FIQAS Aalsmeer – Maedilon/VZV

Zaterdag 7 november, 19.15 uur: FIQAS Aalsmeer – Virto/Quintus 2

Zaterdag 14 november, 19.00 uur: United/Breda – FIQAS Aalsmeer

Zaterdag 21 november, 20.45 uur: FIQAS Aalsmeer – Bentelo

Zaterdag 28 november, 20.15 uur: DSVD – FIQAS Aalsmeer

 

Zaterdag: tophandbal in de Bloemhof

Handballiefhebbers worden a.s. zaterdagavond 19 september op hun wenken bediend. In de Bloemhof zijn namelijk twee topwedstrijden te zien. Om 19.15 uur beginnen de heren van FIQAS Aalsmeer aan hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen in de BeNe-League tegen het Belgische KV Sasja. Daarna, om 20.45 uur, nemen de dames het in hun eerste competitiewedstrijd in eigen huis op tegen Veneco/VELO uit Wateringen. Het wordt ongetwijfeld een boeiende handbalavond, dus… mis het niet!  

 

Leuke voorwedstrijd                                                                                                               Op zaterdagavond 12 september speelden de jongens B van Sittardia, BFC en V&L tegen de jongens B1 van FIQAS Aalsmeer de voorwedstrijd van de BeNe-League wedstrijd OCI/Lions – FIQAS Aalsmeer in de Fitlandhal in Sittard. Samen met heren 1 en 2 (heren 2 speelde ’s avonds tegen Sittardia) vertrok het B1 team om 14.00 uur naar Limburg. Om circa 16.30 uur arriveerden zij en gingen de jongens omkleden in de moderne kleedkamers van de Fitlandhal. Na de gebruikelijke warming-up startte om 17.30 de wedstrijd. Don zat op de bank, Kaj was keeper en al snel bleek FIQAS een maatje te groot voor de jongens uit Limburg. Halverwege de eerste helft was er een ruime voorsprong, vooral door de inbreng van Koen, Lars en Paul die allen lekker scoorden. Nadat deze werden gewisseld ontstond er een meer gelijkwaardige strijd en daardoor werd de ruststand 13-19, in het voordeel van Aalsmeer. In de tweede helft scoorde FIQAS onder het toeziend oog van de selecties van de Lions en FIQAS Aalsmeer en het binnenstromende publiek vrolijk door. Kaj stopte met soms flitsende acties een aantal ballen en uiteindelijk bleef de teller op 23-38 staan. De jongens werden beloond met een hartelijk applaus, kregen allemaal een bidon en sloten af met een gezamenlijke foto. Na afloop zijn ze even naar de Mac geweest en hebben ze met aandacht naar het geweld van de heren 1 teams gekeken. Een prima initiatief om deze teams de voorwedstrijd te laten spelen!