Laatste editie
Twitter

Zaterdagavond stonden de mannen van FIQAS Aalsmeer in de nacompetitie tegenover koploper OCI/Lions. Het hele seizoen was nog niet van de Limburgers gewonnen, maar na de winst bij Bevo eerder in de week, zou dat wel nodig zijn om verder te klimmen en misschien zelfs op te kunnen schuiven naar plaats twee. De ploeg was in vorm, dus het zou moeten kunnen. Het liep anders…

Vanaf minuut één was duidelijk dat de Limburgse ploeg, die al geplaatst is voor de finale om de landstitel, niet was gekomen om het rustig aan te doen. Slechts twee keer kwam FIQAS Aalsmeer kort op voorsprong (1-0 en even later 4-3 via een prachtige goal vanaf de cirkel waar Samir Benghanem fraai werd aangespeeld door Remco van Dam), de rest van de tijd was de voorsprong voor Lions. De Limburgse dekking was fysiek keihard, maar ook sterk. Bij 6-9 na een minuut of twintig leek er dan ook geen eer meer te behalen voor FIQAS Aalsmeer, maar toch knokte de ploeg zich terug (9-10) en wist tot de rust in het spoor te blijven. Bij 13-14 was er echter een dubbel ondertal en daarvan maakte Lions dankbaar gebruik. De ploegen gingen rusten bij 13-16.

FIQAS Aalsmeer startte na rust zeer sterk: binnen een paar minuten was de achterstand, via doelpunten van Tim Bottinga en twee keer Frank Lübbert weg gewerkt: 16-16. Vervolgens ontspon zich een super spannend duel, waarbij de teams volkomen aan elkaar gewaagd waren. Het was weliswaar steeds Lions dat op voorsprong kwam, maar keer op keer wisten de Aalsmeerders terug te komen. Wai Wong maakte een paar sterke acties en ook Robin Boomhouwer kreeg ruimte. In de veertiende minuut – bij een stand van 22-24 – probeerde Wai opnieuw door de Limburgse verdediging te komen, maar werd daarbij snoeihard neergehaald door Luc Steins, die hem in het gezicht raakte. Het kwam Steins terecht op een direct rode kaart te staan.

Zou dit de ommekeer in de wedstrijd kunnen zijn? Steins is immers een geniale handballer die een wedstrijd kan beslissen. Daar leek het wel even op, want FIQAS Aalsmeer kwam terug tot 24-24. Daarna was het echter opnieuw Lions dat de voorsprong nam, terwijl de Aalsmeerders het moeilijk hadden met de fysieke verdediging. Met nog een minuut of vier was het gat opgelopen tot vier punten: 27-31. Toch knokten de mannen van FIQAS Aalsmeer zich nog een keer terug en wisten punt voor punt dichterbij te komen in de hectische slotfase: 28-31 via Robin Boomhouwer vanaf rechts, 29-31 door Samir aan de cirkel, 30-31 via een gelobte strafworp van Frank Lübbert en het publiek ging helemaal op de banken bij de 31-31 van Tim Bottinga. Er stonden inmiddels nog slechts 20 seconden op de klok. Het balbezit was weliswaar voor Lions, maar een punt moest er toch in zitten… Op 29.58 was er echter nog een vrije worp voor Lions en tot verbijstering van alles en iedereen in de hal werd die door Marco Vernooij in de bovenhoek geknald. De frustratie was enorm. Een punt was zó verdiend (en nodig) geweest. Helemaal toen later bleek dat Volendam bij Bevo had gewonnen en FIQAS Aalsmeer dus zeer goede zaken had kunnen doen met een gelijkspel. Doelpunten: Robin Boomhouwer, Samir Benghanem en Frank Lübbert 6, Wai Wong 5, Remo van Dam en Tim Bottinga 3, Nils Dekker en Rodrigo Huttinga 1.

Het blijft nu evengoed zeer spannend in de nacompetitie, want met nog twee wedstrijden te gaan maken nog vier ploegen kans op de tweede finaleplaats. Bevo en Volendam hebben 16 punten, FIQAS Aalsmeer staat op 15 en Hurry Up op 13. De Aalsmeerders zijn dus zeker nog in de running, al zijn ze voor plaatsing wel afhankelijk van de resultaten van de anderen. Het resterende programma ziet er als volgt uit:

Resterend programma:

Bevo: Hurry Up uit en Lions thuis

Volendam: Lions uit en Tachos thuis

FIQAS Aalsmeer: Tachos uit en E&O thuis

Hurry Up: Bevo thuis en Houten uit

Uitslagen nacompetitie

FIQAS Aalsmeer – OCI/Lions  31-32

JMS/Hurry Up – E&O  33-19

Alphadeuren/Houten – Red-Rag/Tachos  27-20

Targos/Bevo – Kras/Volendam  30-31

Stand nacompetitie

  1. OCI/Lions 12-24
  2. Targos/Bevo 12-16
  3. Kras/Volendam 12-16
  4. FIQAS Aalsmeer 12-15
  5. JMS/Hurry Up 12-13

 

Programma nacompetitie

Donderdag 23 april, 20.00 uur: FIQAS Aalsmeer – Kras/Volendam (beker)

Zaterdag 25 april, 20.00 uur: Red-Rag/Tachos – FIQAS Aalsmeer

Zaterdag 9 mei, 19.15 uur: FIQAS Aalsmeer – E&O

Donderdag: halve finale beker!

De mannen van FIQAS Aalsmeer staan a.s. donderdag 23 april in de halve finale van het NHV bekertoernooi. Ze spelen daarin tegen Kras/Volendam en de wedstrijd, in sporthal de Bloemhof, begint om 20.00 uur. De andere halve finale is OCI/Lions – Targos/Bevo.