Laatste editie
Twitter

In de tweede ronde van het NHV bekertoernooi speelden de dames van FIQAS Aalsmeer thuis tegen de dames van Nieuwegein. Met nog een behoorlijk gevulde tribune gingen de ploegen van start. Nieuwegein degradeerde vorig seizoen uit de Eerste Divisie en moet in dit jaar wat herijken. Coach Kees Toonen heeft voor een deel te maken met jonge speelsters en kan voor een deel bouwen op dames die wel ervaring hebben op Eerste Divisie niveau. De Aalsmeerse dames waren op Dionne Visser na compleet (zij was met de dames van de Handbal Academie in Denemarken voor een oefenstage gekoppeld aan het WK handbal dat daar dit weekend is los gebarsten). Later in de week heeft ook keepster Jesse v.d. Polder zich met haar leeftijdsgenoten van de Academie bij dit WK gewoel gevoegd voor stage.
FIQAS Aalsmeer ging in de bekerwedstrijd vrolijk van start, hoewel door de week een wedstrijd spelen altijd toch iets wat anders is dan in het weekend. De eerste 10 minuten ging het gelijk op, al hield FIQAS Aalsmeer wel het initiatief en kwam steeds op voorsprong: 7-6. Anouk Markwat, Lisa Endhoven, Samentha de Soet wat later ook Iris van Aalst scoorden de eerste doelpunten. Halverwege de eerste helft was het Birgit Hemmes die op schot kwam en in deze fase bouwden de dames de voorsprong verder uit. Na 20 minuten spelen was het 14-8. Vervolgens kwam Kelsey Maarse lekker op schot en gingen ook Lianne Hartog en Celina Henke scoren. Bij rust was het 23-10 voor FIQAS Aalsmeer. In het doel stond Manon v.d. Sar lekker te keepen.

De tweede helft gaf eerst eenzelfde beeld, al kwam er een korte periode waarin de Aalsmeerse dames even weinig wisten te scoren. Nieuwegein kon dan ook iets dichterbij komen. Jesse, die inmiddels in het doel stond, hield het team echter zo goed mogelijk in de race. Coach Herman Schaap wisselde lekker door zodat ook de jonge A meiden konden spelen. Het tempo bleef hoog en hoewel de marge niet meer vergroot werd, was er na 60 minuten een eindstand van 39-25 voor de dames van FIQAS Aalsmeer die weer een ronde verder gaan in het bekertoernooi!
FIQAS dames thuis tegen PSV

Na een weekend zonder wedstrijd spelen de dames van FIQAS Aalsmeer a.s. zaterdag 12 december weer een wedstrijd in de eigen Bloemhof. De tegenstander is PSV uit Eindhoven, de nummer acht van de Eerste Divisie, waarin de Aalsmeerse dames de zesde plaats bezetten. Het onderlinge verschil is slechts één punt, dus dat belooft spannend te worden! De wedstrijd begint zaterdag, na die van de heren, rond 20.45 uur.