Laatste editie
Twitter

De mannen van FIQAS Aalsmeer speelden afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd in de Nederlandse nacompetitie. Hierin strijden de vier ploegen die de BeNe League gespeeld hebben met de beste vier uit de reguliere competitie. De inzet is plaatsing voor de volgende editie van de BeNe League én het landskampioenschap. FIQAS Aalsmeer startte tegen Alphadeuren/Houten, de ploeg van Hans van Dijk die dit seizoen nieuw is op het hoogste niveau en het daar zo verrassend goed doet. Toch was het krachtsverschil zaterdag vanaf het begin meteen duidelijk: FIQAS Aalsmeer was een klasse beter dan de debutant uit Houten en leidde na vijf minuten al met 4-0. Spelend vanuit een ijzersterke dekking, waar de aanvallers van Houten niet doorheen kwamen en met een prima keepende Gaby Birjovanu daar achter kon de voorsprong gedurende de wedstrijd steeds verder worden uitgebouwd. Remco van Dam scoorde via een door Robin Boomhouwer aangespeelde vlieger de 6-2 en met nog tien minuten de gaan in de eerste helft was het al 11-3. De tegenstander kwam er eenvoudig niet aan te pas, want schoten werden geblokt, de cirkel kon niet worden aangespeeld en af en toe konden de Aalsmeerders ook nog profiteren van foutjes en/of de bal eenvoudig onderscheppen. En het is dat er ook af en toe nog wat kansen werden gemist, anders was de ruststand nog hoger uitgevallen dan 19-5.

Ook na rust bleef FIQAS Aalsmeer goed en geconcentreerd handballen, opnieuw vanuit een solide verdediging. Wai Wong maakte zijn rentree in de ploeg na een lange periode van afwezigheid door een vervelende blessure en bekroonde dat met een doelpunt: 30-9. Hij was er super blij mee! Ondanks het grote overwicht van FIQAS Aalsmeer bleef de wedstrijd voor het publiek leuk om naar te kijken. Er werd namelijk op veel en fraaie manieren gescoord: een ‘toverbal’ uit de linkerhoek van Frank Lübbert, een lobje van Rodrigo Huttinga vanaf de cirkel, een ‘balletje achterom’ van Nils Dekker, sterke acties van Jimmy Castien en Tim Bottinga, of de harde afstandsschoten van Lars van Wijk: ze waren allemaal even mooi. De teller bleef uiteindelijk steken op 38-14 en daarmee zijn de eerste punten in de nacompetitie binnen voor FIQAS Aalsmeer. Alle BeNe League ploegen wonnen overigens hun eerste ronde wedstrijd. Komende zaterdag zullen de Aalsmeerders het ongetwijfeld moeilijker krijgen: dan spelen ze uit bij de nummer één uit de reguliere competitie: JMS/Hurry Up.

Doelpunten: Nils Dekker 8, Tim Bottinga 6, Frank Lübbert en Lars van Wijk 5, Samir Benghanem en Remco van Dam 3, Dustin Ligthart, Robin Boomhouwer en Jimmy Castien 2, Rodrigo Huttinga en Wai Wong 1.

 

Uitslagen nacompetitie

FIQAS Aalsmeer – Alphadeuren/Houten  38-14

Targos/Bevo – Red-Rag/Tachos  35-19

Kras/Volendam – E&O  35-23

OCI/Lions – JMS/Hurry Up  39-33

 

Stand nacompetitie

  1. FIQAS Aalsmeer 1-2
  2. Targos/Bevo 1-2
  3. Kras/Volendam 1-2
  4. OCI/Lions 1-2

 

Voorlopig programma nacompetitie

Zaterdag 21 februari, 20.00 uur: JMS/Hurry Up – FIQAS Aalsmeer

Zaterdag 28 februari, 20.00 uur: Kras/Volendam – FIQAS Aalsmeer

Donderdag 5 maart, 20.00 uur: FIQAS Aalsmeer – Targos/Bevo

Zondag 8 maart, 15.00 uur: OCI/Lions – FIQAS Aalsmeer

Zondag 15 maart, 14.50 uur: FIQAS Aalsmeer – Red-Rag/Tachos

Donderdag 19 maart, 20.00 uur:  E&O – FIQAS Aalsmeer