Laatste editie
Twitter

Voor de mannen van FIQAS Aalsmeer stond afgelopen zaterdag de tweede wedstrijd in de nacompetitie op het programma: een uitwedstrijd bij JMS/Hurry Up in het Drentse Zwartemeer. Deze ploeg van trainer/coach Joop Fiege had met overtuiging de reguliere competitie gewonnen en heeft zich ten doel gesteld om nu bij de eerste vier te eindigen. En dat was te merken, want in een spijkerhard duel was Hurry Up vanaf het begin zeer gebrand op de overwinning. Er was ook – op de 0-1 van Dustin Ligthart na – de hele wedstrijd een voorsprong voor de thuisploeg. Een minuut of tien bleef FIQAS Aalsmeer goed bij, mede door een sterke dekking en goed keeperswerk van Gaby Birjovanu. Bij 5-3 werd Robin Boomhouwer gevloerd in de break, maar de toegekende strafworp werd gestopt. In plaats daarvan wist Hurry Up wel te scoren en zo uit te lopen naar 7-3. Boomhouwer zorgde voor de 7-4, maar vervolgens benutten de Drenten een strafworp en konden een paar keer scoren vanuit de break na wat slordigheidjes in de Aalsmeerse aanval. Het resultaat: 11-4. Remco van Dam en Wai Wong maakten de achterstand iets draaglijker (11-6) met nog een minuut of vijf op de klok. In de slotfase liep Samir Benghanem wat ongelukkig twee keer tegen een tijdstraf aan. Hij had er al een en dat betekende rood. Een flinke aderlating voor de ploeg. Via Lars van Wijk en Nils Dekker werd het nog wel 12-8, maar het was Hurry Up dat de ruststand op 13-8 bepaalde.

In de eerste tien minuten na rust werd de wedstrijd beslist. Waar FIQAS Aalsmeer moeite had met de zeer stugge en fysieke dekking van Hurry Up kon de thuisploeg regelmatig makkelijk aanleggen van afstand. Het leverde na tien minuten al een marge op van tien doelpunten: 21-11 en vanaf dat moment liepen de Aalsmeerders alleen nog maar achter de feiten aan. Waarschijnlijk ook ietwat gefrustreerd door de misschien wat eenzijdig uitgedeelde (tijd)straffen bleef de ploeg wel handballen, maar er was geen eer meer te behalen. Met name Nils Dekker, Lars van Wijk en Tim Bottinga zorgden ervoor dat de nederlaag niet nóg groter uitviel en bepaalden de eindstand op 30-23. Er was in de slotminuut nog een rode kaart voor onbesuisde actie op Nils Dekker, maar dat maakte voor de uitslag weinig meer uit. Door deze nederlaag heeft FIQAS Aalsmeer een (kleine) achterstand opgelopen op de drie nog ongeslagen koplopers: Lions, Bevo en Volendam. Komende zaterdag is één van hen – Volendam – de volgende tegenstander in opnieuw een uitwedstrijd.

Doelpunten: Nils Dekker en Tim Bottinga 5, Lars van Wijk 4, Rodrigo Huttinga en Remco van Dam 3, Dustin Ligthart, Robin Boomhouwer en Wai Wong 1.

 

Uitslagen nacompetitie

Red-Rag/Tachos – OCI/Lions  22-45

JMS/Hurry Up – FIQAS Aalsmeer 30-23

Alphadeuren/Houten – Kras/Volendam  15-43

E&O – Targos/Bevo 24-28

 

Stand nacompetitie

  1. Kras/Volendam 2-4
  2. OCI/Lions 2-4
  3. Targos/Bevo 2-4
  4. FIQAS Aalsmeer 2-2

 

Programma nacompetitie

Zaterdag 28 februari, 20.00 uur: Kras/Volendam – FIQAS Aalsmeer

Donderdag 5 maart, 20.00 uur: FIQAS Aalsmeer – Targos/Bevo

Zondag 8 maart, 15.00 uur: OCI/Lions – FIQAS Aalsmeer

Dinsdag 10 maart, 20.30 uur: JMS/Hurry Up – FIQAS Aalsmeer (beker)

Zondag 15 maart, 14.50 uur: FIQAS Aalsmeer – Red-Rag/Tachos

Donderdag 19 maart, 20.00 uur:  E&O – FIQAS Aalsmeer