Laatste editie
Twitter

Het was een druk weekend voor de gymnasten van GVM79. ER waren maar liefst 2 wedstrijden op zaterdag 9 februari. In de Willestee in Wilnis kwamen de recreanten turnsters in actie op de mini 3 en 4 kamp. Zij lieten op 3 of op 4 toestellen 6 verschillende oefeningen zien. Omdat trainster Esther met de acrogymnasten mee was naar Wormer, had trainer Menso de touwtjes in handen in Wilnis. Het ging hartstikke goed en in ronde 1, hadden het jongensteam GVM1 (Pepijn, Jens, Nattapong en Siem) en het meisjesteam GVM3 (Yinthe, Sophie, Maud en Catia), direct een zilveren medaille te pakken.

In de middag deed GVM2 (Entesaar, Caithlin, Jasmijn, Lisa en Asma) het super op balk en brug en zij werden heel knap 8e.  GVM4 (Yuna, Ayat, Ayesha, Fenna) deden het erg netjes op vloer en kwamen op de 9e plek. Voor GVM5 (Feline, Valerie, Maartje, Jasmijn, Senna en Rufta) was het de allereerste wedstrijd en bij hen was ook de mat het beste onderdeel, zij zijn geëindigd op de 15e plek.

In Wormer ging het bij de acrogymnasten ook heel lekker. Veel teams zijn dit jaar voor het eerst bij elkaar en voor de helft van de gymnasten was het ook nog eens de eerste echte wedstrijd. Er werden door geen van de teams grote fouten gemaakt en hierdoor had iedereen een prima cijfer. Het verschil moeten we gaan maken in de dans, die bij veel teams nog wel wat strakker kan. Van de E-instap teams maakten Ishen en Aysenaz een mooie handstand (5e plaats) en Abigail en Roos (6e plaats) werkten de oefeningen keurig netjes af. Bij de drietallen in E-jeugd waren het Lisa, Lucie en Luna-mae die een prima hurksteun deden en bij Amy-jay, Laura en Gwenn was het de handstand die er bovenuit sprong. De teams kwamen op een 9e en 10e plek. Ook in de D-junioren damesparen twee teams voor GVM79. Nicky en Sanne hadden een heerlijke oefeningen om naar te kijken en het leverde een 10e plek op. Quinty en Melanie deden een prachtig vliegtuigje achterover (11e plek). Als klap op de vuurpijl sloten Zoë, Lynn en Alina het weekend af in het E-instap niveau voor groepen. De dans zat goed in elkaar, elementen strak en lang genoeg. Deze meiden werden daarvoor beloond met een bronzen medaille! Wat een top weekend voor alle gymnasten van GVM ! Wil jij ook meedoen met turnen of acrogym? Dat kan natuurlijk! Kijk snel op de website of facebook voor meer informatie.