Laatste editie
Twitter

Zaterdag 3 februari was een drukke dag voor de trainers van GVM’79. De recreanten turn(st)ers hadden een wedstrijd in Wilnis en de selectie meiden waren in Utrecht. In Wilnis was het een drukte van belang, in verschillende rondes en niveau’s streden recreatieve turn(st)ers uit de Vechtstreek om een plekje in de regiofinale. De teams van GVM waren goed voorbereid door de train(st)ers en lieten dan ook prachtige oefeningen zien. Iedereen had zijn GVM’79 tenue aan en alle haren zaten strak in de lak.  De jongensteams (GVM 6 en 7) blonken uit in mat en rek, waarmee ze de concurrentie achter zich lieten, beide teams werden eerste! Bij de meisjes in de leeftijd 7-8 jaar waren wel 17 deelnemende teams. Het was dan ook super knap dat GVM 1 met 133 punten op de 5e plek eindigde en daarmee ook is doorgestroomd naar de regiofinale.  GVM 2 en 3 hebben ook supergoed hun best gedaan, vooral op de balk scoorden de meiden goed! En dat terwijl de meesten die smalle balk best een beetje spannend vinden.  In één leeftijdscategorie hoger, was helaas een zieke. Maar gelukkig werd nog net optijd een reserve gymnast opgetrommeld.  GVM 4 werd 4e en GVM 5 mocht met de zilveren medaille naar huis! Het was een heel geslaagde dag en de gymnasten gaan nog hard aan de slag om ook in de finale een goede prestatie neer te zetten.  Wil je de verrichtingen van onze gymnasten volgen? Dat kan zeer makkelijk via Facebook! Mee informatie is te vinden op de website!

Sinds dit seizoen heeft GVM een springgroep voor selectie leden voor kinderen vanaf 10 jaar. In een groep van 6 tot 9 jongens en/of meisjes doe je mee aan verschillende onderdelen. Voor GVM is dit een hele nieuwe tak van sport en met deze eerste wedstrijd werd deelgenomen met de onderdelen: Airtrack, springtoestel pegasus en minitrampoline.  De wedstrijd was in Sporthal Zuilen en de turnzaal was verdeeld in vijf banen. Floun, Chalisa, Isa, Luna, Stephanie en Jaël mochten in de ochtend trampolinespringen. Vol zenuwen zaten de meiden en trainsters klaar op de banken. Na een leuke opmars met de vlag volgde de paspoortcontrole. Gelukkig zijn ze allemaal goedgekeurd om te springen.  De jongste springers van GVM maakten een mooie hoeksalto en streksalto. Dit alles was goed voor een 5e plaats!

De junioren waren in de middag aan de beurt. GVM heeft maar liefst twee groepen meiden die echt al een hechte groep aan het worden zijn. Na het eerste onderdeel werden de meiden geïnterviewd door Gympower! Het enthousiasme was goed te voelen. GVM 1 bestond uit: Grace, Marit, Danique, Rosalien, Sanne en Lynn. Zij schitterde op de trampoline. Waanzinnig mooie hoge sprongen. Op de pegasus sprongen de meiden moeiteloos een overslag. De airtrack was favoriete en daar werden er veel flikflakken en salto’s gesprongen. Tara, Jessica, Karlijn, Madelief, Nellianne, Merel, en Iris waren toppers op de airtrack en kregen daar wel 18.50 punten wat goed was voor een mooie 5e plaats. Dit allemaal in een deelnemersveld 20 teams. GVM is zeer trots op dit debuut van hun gymnasten!

Op 2 juni zullen de springers weer van de partij zijn. Deze wedstrijd telt dan twee keer mee dus extra spannend! Het was een schitterende dag en mooi om naar te kijken. Vol nieuwe energie wordt er verder getraind! Mocht jij ook nieuwsgierig zijn naar groepsspringen kijk dan eens op Facebook