Laatste editie
Twitter

Afgelopen weekend was het tijd voor de tweede districtswedstrijd van dit seizoen. Vorige maand was het voor de meeste acrogym-teams alles nog nieuw en onwennig, maar deze keer stonden de team veel zelfverzekerder aan de start. In de afgelopen weken was er in gymzaal “de Brug” hard gewerkt om de dans te perfectioneren en de elementen zonder foutjes uit te voeren. En het resultaat mocht er wezen!

abigail en melanie 1

Alle teams verbeterden ten opzichte van de vorige wedstrijd. Abigail en Melanie maakten geen tijdsfouten en schitterden in hun “pink panter”-pakken van de vloer af. Caressa en Alina werkten een stuk netter dan de eerste wedstrijd en dit gaf zowel technisch als artistiek een hoger cijfer. Helaas ook een hele dure tijdsfout, wat hen waarschijnlijk plaatsing op de halve finale koste. Voor Marijn en Sanne helaas wat pech met een blessure, die ervoor zorgde dat ze na de spagaat niet meer verder konden met de oefening. Gelukkig waren de elementen die daarvoor waren uitgevoerd van hoge kwaliteit en bleven er nog voldoende punten over voor een mooie score.  Janneke en Daphne hadden de tips van de trainster goed ter harte genomen en de oefening hier en daar wat aangepast. De elementen stonden als een huis en met 31,950pnt werden zij 8ste (van 16 teams) een geweldig resultaat.

pibbe en Noor1

Pibbe en Noor lieten net als vorige keer een stabiele oefening zien. De lijnen in hun choreografie zijn prachtig en de oefening scoorde artistiek dan ook als één van de hoogste. Een prima 7e plak in een deelnemersveld van 19. De teams in het C-niveau moesten 44pnt halen om zich te plaatsen voor de halve finale. Shelly en Sterre maakten een tijdsfout in de balansoefening, waardoor zij in tempo voor safe moesten gaan en niet hun volledige moeilijkheid lieten zien. Dit resulteerde in het gewenste resultaat een plek in de halve finale. Het team van Laura, Lisanne en Indy waren er de vorige keer niet bij en het was dan ook erop of eronder. De elementen zaten er goed in, maar artistiek scoorden ze nog een beetje te laag.  De 45,350pnt en een plek in de halve finale waren een mooie beloning voor al het harde werken.  De afgelopen wedstrijden waren elke keer in Wormer, binnenkort zullen de acrogymteams van GVM dichterbij huis optreden. Op 15 april zijn de clubkampioenschappen van GVM in gymzaal de Eendracht en iedereen is van harte welkom om te komen kijken! Mocht je interesse hebben om zelf te acrogymmen? Kom dan langs in gymzaal de Brug op dinsdag of donderdag van 17:00 – 19:30. We zijn áltijd opzoek naar nieuw acrogymtalent!