Laatste editie
Twitter

Afgelopen Paasweekend organiseerde Gymnastiek Vereniging Mijdrecht (GVM’79) haar jaarlijkse clubkampioenschappen in gymzaal de Eendracht. Op zaterdagochtend waren er in alle vroegte al een aantal ouders in touw om de benodigde turntoestellen van gymzaal de Brug naar gymzaal de Eendracht te verplaatsen. Daarna werden de toestellen razendsnel opgebouwd. Om 8:30 kwamen de eerste gymnasten binnen om hun warming-up te draaien. Daarna konden de turnsters van selectie 2 en de acrogymnasten om 9:10 aan hun wedstrijd beginnen. Omdat er in gymzaal de Eendracht geen goede spanbrug is, was het voor de selectie-meisjes niet mogelijk hun brug-oefening te laten zien. Dit werd gecompenseerd door twee mooie series op de airtumblingbaan. Alle turnsters lieten zien wat ze in huis hadden en het publiek reageerde enthousiast als er een oefening goed gelukt was. Op de vloer was het tijdens deze ronde een drukte van belang, omdat de turnoefeningen werden afgewisseld met acrogym-oefeningen. Het was goed om te horen dat het publiek  ook enthousiast reageerde op de spectaculaire torens en salto’s! Om 10:30 was de tribune was gezellig gevuld met familie en vrienden en gymnasten voor ronde 2. In deze ronde kwamen de jongens, de recreanten meisjes en de selectie 1 turnsters in actie. Voor de meeste recreanten was het de eerste turnwedstrijd en dus best een beetje spannend. Ondanks alle spanning gingen de oefeningen super.  De derde wedstrijdronde was voor de Freerunners en de turnsters van het Plusuur.  Bij het Freerunnen werden 5 verschillende onderdelen getoond en werd vooral gelet op originaliteit en veiligheid. De meiden van het plusuur turnen elke week een half uur meer dan de recreanten turnsters en waren helaas maar met weinig aanwezig op deze wedstrijd.

selectie 2

De oefeningen waren net wat moeilijker dan die van de recreanten turnsters en werden heel mooi uitgevoerd.  Na elke wedstrijdronde was er een prijsuitreiking, waar iedereen natuurlijk gespannen voor aan het wachten was. Natuurlijk hebben alle gymnasten hun best gedaan en werd iedereen beloond met een mooie medaille en wat lekkers!!  Alle uitslagen zijn te vinden op de website van GVM’79.  Het was een zeer geslaagde dag en GVM’79 wil alle ouders bedanken die hebben geholpen om er een feest van de maken!! Een speciaal bedankje gaat naar Theo Janmaat (Janmaat en Mollers Heiwerken) die alle toestellen heen en weer heeft vervoerd!

 

De GVM’79-clubkamipoenschappen 2017 leverde de veel clubkampioenen op:

Jongens: Tom Snoek

Recreanten meisjes:  Jayna Springintveld

Plusuur: Charlize Keller

Freerunning: Jelle Mulder

Acrogym: Pibbe en Noor

Selectie 1 turnen: Isa de Jong (Sprong, Vloer en Airtumbling) / Chalissa Bocxe (Balk)

Selectie turnen 2 voorgeschreven:  Rosalien Sjarifundin (Sprong en Balk) / Floun van Remmerden (Airtumbling en Vloer)

Selectie turnen 2 keuze: Lynn vd Bosch (Sprong) /  Lisa v Nobelen (Vloer) /  Tara de Jong (Balk) / Iris Koppenol (Airtumbling)

 

Gefeliciteerd met de behaalde prijzen. Voor iedereen die geïnteresseerd is in turnen, kleutergym, freerunning of acrogym is er informatie te vinden op de website www.gvm79.nl  of via facebook. Tot snel in de gymzaal!