Laatste editie
Twitter

Speelronde tien bracht twee van de drie teams van Boule Union Thamen in actie. Het tweede team had een vrije speelronde. Team 1 moest uit tegen De Goede Worp 1 in Den Haag. De start was redelijk. Na de eerste speelronde stond het 2-1 voor DGW. In de triplettenronde was een heel slechte werpronde met zes tegenpunten de genadeslag voor de equipe Michiel Buchner/Niels v Diemen/Henk v Rekum. Na een 10-4 achterstand kwam de equipe nog terug tot 12-9, maar verloor de partij. Ook de andere triplette verloor deze ronde. Het moest dus in de laatste ronde gebeuren. Driemaal winst om er een gelijkspel uit te halen. Dat lukte echter niet en met hier en daar het geluk een beetje aan de kant van de tegenpartij werd het driemaal verlies. De eindstand van 7-1 toonde DGW zich duidelijk de sterkere. Hun spelers hadden het thuisvoordeel geheel uitgebuit.

Het derde team moest in onze overdekte winterthuishaven in Bodegraven tegen koploper De Spaanse Ruiter 3. De eerste speelronde werd met 2-1 (Ria v Beek/Jelle Pekelharing)in het voordeel van DSR 3 afgesloten. In de triplettenronde namen de twee equipes van BUT revanche met tweemaal winst. Dit opende de mogelijkheid van een totaaloverwinning. De eerste doublettenpartij werd verloren. De tweede doublettenpartij werd enorm spannend, maar werd een 12-13 verlies voor BUT (Paul Hamstra/Anno vd Wal). Alles kwam nu op de laatste partij aan. Deze moest gewonnen worden om er een gelijkspel uit te halen. Ook dit werd een spannende partij met uiteindelijk een 13-11 overwinning voor Jannie v Kooten/Marcel Paul en werd een punt afgesnoept van de koploper. Met dit gelijkspel zijn ze ook een punt ingelopen op de nummer 5.

De elfde speelronde is op 24 februari. Team 1 speelt dan thuis tegen de nummer laatst DSR 2. Team 2 speelt uit in Haarlem tegen PU Kennemerland 4 en team 3 speelt ook in Bodegraven, maar dat is de uitwedstrijd tegen OSB 2 de nieuwe koploper.