Laatste editie
Twitter

Petanque

Geen winst voor Boule Union Thamen in de wintercompetitie

 

Zondag 5 maart werd de wintercompetitie tripletten afgesloten in de boulehal van Les Pointeurs in Alphen aan den Rijn. De competitie was de laatste in afdeling 09. Sinds 1 januari zijn de 13 afdelingen van de Nederlandse Jeu de Boules Bond overgegaan in acht districten. Als afsluiting werd de wintercompetitie nog eenmaal georganiseerd. Twintig tripletten namen deel aan deze competitie. In twee poules van tien werd een halve competitie als voorronde gespeeld. De vijf beste equipes in de beide poules gingen over naar de finalepoule op de slotdag. De overige vijf equipes van beide poules speelden tijdens de slotdag in de troostpoule. Boule Union Thamen was met een triplette vertegenwoordigd in deze competitie. Wilma Buchner, Tine Siegel en Hans v/d Wal misten net een plaats in de finalepoule. Op de slotdag werd in elke poule gespeeld tegen de vijf tegenstanders die uit de andere poule van de voorronde kwamen. De resultaten van de partijen tegen de equipes, die al in de voorronde ontmoet waren gingen mee de slotdag in. Voor de equipe van BUT pakte dat gunstig uit. Zij gingen als koploper met drie winstpartijen de slotdag in.

De start van deze slotronde was prima. Zowel de eerste als de tweede partij werd gewonnen. Daarna stikte het spel. Partij drie werd met 8-13 verloren en partij vier met 9-13. Daarna was het helemaal over. De laatste partij werd in snel tempo met 1-13 verloren en bleef de score op vijf winstpartijen staan.

Er waren vijf equipes met vijf gewonnen partijen en het resultaat van de onderlinge partijen moest uitsluitsel brengen wie er in deze troostpoule als derde zou eindigen. Het werd equipe 3 van Les Pointeurs.

Tweede werd Les Pointeurs 2 en de poulewinst ging naar Petanque Lijnden 1.

In de finale poule ging de overwinning naar De Boel de Boule uit Roelofarendsveen, gevolgd door Zandvoort en Bulderbaan uit Amstelveen.

De wintercompetities zijn nu achter de rug. De Nationale Petanque Competitie voor verenigingsteams heeft nog vier speeldagen te gaan. Zaterdag 11 maart speelt BUT1 tegen medekoploper Les Boules Fleuries thuis en BUT 2 uit tegen Gouda.

Bij goed weer (weinig kans op regen) wordt de thuiswedstrijd gespeeld op de accommodatie aan de Vuurlijn. Zijn de voorspellingen ongunstig dan verkast BUT 1 naar de hal in Bodegraven. Aanvang is om 12.00 uur.