Laatste editie
Twitter

Speelronde negen bracht niet het beoogde resultaat voor de teams van Boule Union Thamen. Het eerste tram moest tegen Zoetermeer 1, dat een thuiswedstrijd speelde. Zoetermeer stond na acht speeldagen een plaats boven BUT 1, dus het ging wel ergens om. De hal van Zoetermeer, die overigens deze zomer vervangen wordt door een nieuwe, kent een heel harde ondergrond en dat is moeilijk spelen voor onze spelers, die de wat zachtere ondergrond van buitenbanen gewend zijn. Met name het plaatsen was een groot probleem. Dat gold niet voor de spelers van Zoetermeer en binnen de kortste keren stond BUT met 5-0 achter. In de afsluitende doublettenronde wist de equipe Tine Siegel/Henk van Rekum de eer nog te redden door hun partij te winnen (13-7). De ontmoeting ging met 6-1 naar Zoetermeer, dat dus twee punten uitliep.

 

Het tweede team speelde in Bodegraven tegen de nummer twee in de stand OSB 2. Was het in de uitwedstrijd nog een gelijkspel, nu was OSB de sterkere met een 6-2 overwinning. Dit lijkt een ruime overwinning, maar de werkelijkheid had ook andersom kunnen zijn. De twee winstpartijen van BUT waren 13-1 en 13-0, de vier verliespartijen waren tweemaal 11-13 en 8-13 en 3-13. Dit betekende dat beide teams een scoresaldo van 0 hadden (79-79). Maar goed toch een ruim verlies en daardoor nog steeds hekkensluiter in de stand.

 

Het derde team speelde uit tegen De Goede Worp 4 in Den Haag. Voor de spelers van BUT een volledig onbekend terrein. Deze ontmoeting ging direct om de vierde plaats in de stand. Beide teams stonden gelijk in wedstrijdpunten. Het wilde echter niet lukken. De eerste doublettenronde eindigde in driemaal verlies. Het leek wel of dat door de onbekendheid met het terrein kwam, want de triplettenronden eindigde in tweemaal winst. Dus moest voor de overwinning de tweede doublettenronde met driemaal winst afgesloten worden voor de overwinning. Helaas bleef het op een winstpartij hangen en werd de ontmoeting verloren en de vierde plaats in de stand niet bereikt.

De competitie gaat i.v.m. carnaval pas op 17 februari verder. Team 1 speelt dan uit tegen De Goede Worp 1, team 2 heef een vrije ronde en team 3 moet thuis (in Bodegraven) tegen koploper De Spaanse Ruiter 3.