Laatste editie
Twitter

BEWEEGPROGRAMMA ‘ARTROSE

Bewegen kan pijn en beperkingen verminderen

Voelen uw gewrichten stijf aan? Doet het ook pijn wanneer u ze beweegt? Heeft u daardoor moeite met lopen? U denkt misschien dat het beter is om lichamelijke activiteiten te vermijden en daarmee pijn te verminderen?

Het omgekeerde is waar!

Het is juist extra belangrijk om te blijven bewegen wanneer u artrose hebt. Als u minder beweegt, treden klachten eerder op terwijl uw mogelijkheden steeds verder afnemen.
Speciaal voor mensen met artrose is er een beweegprogramma ontwikkeld. Tijdens het programma begeleidt uw fysiotherapeut u op een verantwoorde manier naar een actievere leefstijl.

Wat levert het ARTROSE beweegprogramma u op?
Uw kwaliteit van leven verbetert met een actieve leefstijl. U ervaart minder stijfheid, krijgt een betere conditie en leert op een verantwoorde manier bewegen.
BEWEEGPROGRAMMA ‘COPD

Bewegen geeft lucht

Voelt u zich benauwd bij inspanning? Hebt u last van hoestbuien? U denkt misschien dat het beter is om lichamelijke activiteit te vermijden en daarmee uw benauwdheid te verminderen.

Het omgekeerde is echter waar!

Het is juist extra belangrijk dat u beweegt wanneer u chronische bronchitis of longemfyseem hebt (kortweg COPD). Als u minder beweegt, krijgt u juist eerder klachten en nemen uw mogelijkheden steeds verder af.

Speciaal voor mensen met COPD is er een beweegprogramma ontwikkeld. Tijdens het programma begeleidt een fysiotherapeut met specifieke deskundigheid op het gebied van COPD u op een verantwoorde manier naar een actievere leefstijl.

Wat levert het COPD beweegprogramma u op?
Uw kwaliteit van leven verbetert met een actieve leefstijl. U ervaart minder benauwdheid, krijgt meer uithoudingsvermogen en leert verantwoord bewegen.

BEWEEGPROGRAMMA ‘OSTEOPEROSE’

Regelmatig bewegen kan risico’s en beperkingen terugdringen

Heeft u geregeld botbreuken? Bent u bang om te vallen? U denkt misschien dat het beter is om lichamelijke activiteiten te vermijden en daarmee risico’s te verminderen.

Het omgekeerde is waar!

Het is juist extra belangrijk dat u blijft bewegen wanneer u osteoporose hebt. Als u minder beweegt, treden risico’s en klachten eerder op en uw mogelijkheden nemen steeds verder af.

Speciaal voor mensen met osteoporose is in diverse fysiotherapiepraktijken, waaronder fysiotherapie Amstelhof in samenwerking met Amstelhof ,een beweegprogramma ontwikkeld. Tijdens het programma begeleidt een fysiotherapeut met specifieke deskundigheid op het gebied van osteoporose u op een verantwoorde manier naar een actievere leefstijl.

Wat levert het OSTEOPEROSE beweegprogramma u op?
Uw kwaliteit van leven verbetert met een actievere leefstijl. U krijgt minder beweegangst, een verbeterde conditie en leert verantwoord bewegen.

Wat houdt een beweegprogramma in?
– Intake gesprek
– Opstellen van een individueel trainingsprogramma
– 3 maanden sporten bij Amstelhof
– 2 evaluatiemomementen

Kosten
Voor zowel het Atrose- als het COPD programma wordt een bedrag van €249,00 berekend.
Kijk bij u aanvullende verzekering hoeveel u vergoed krijgt als u deelneemt aan een beweegprogramma. Veel verzekeringen vergoeden namelijk geheel of gedeeltelijk.

Meer weten?
Neem contact op met Ron Langelaan van Fysiotherapie Amstelhof.
Tel. 0297-521539
ron.langelaan@karelmuns.nl