Laatste editie
Twitter

Terwijl in hal 1 de voorbereidingen getroffen werden voor de eerste BeNeE-League thuiswedstrijd van heren 1, troffen de jongens C1 in hal 2 Kras/Volendam als tegenstander. Net als Aalsmeer, een ‘jong’ C-team zonder dispensatiespelers. FIQAS Aalsmeer begon relatief rustig aan de wedstrijd en Volendam maakte dan ook de openingstreffer. De teams waren in de openingsfase aan elkaar gewaagd, na de 1-1 van Jeromy en 2-1 van Stan werd het weer gelijk. Na 8 minuten spelen bij een stand  van 2-2 begon FIQAS meer druk uit te oefenen en Matt nam de 3-2 voor zijn rekening. Thijs stond koud in het veld en scoorde direct. Opeens ging het hard. Jeromy had een sterke fase en scoorde 3x (waarvan 1 strafworp) en ook Armando, weer sterk spelend op de cirkel, maakte zijn eerste doelpunt. Met nog 10 minuten te spelen in de eerste helft was de voorsprong opgelopen tot vijf punten. FIQAS was de tegenstander steeds net te snel af en kreeg zo ruimte om mooie aanvallen op te zetten. En die kansen werden goed benut. Zo stond met rust een stand op het bord van 15-7.

FIQAS Aalsmeer was ook de tweede helft de betere ploeg, het team wist Armando goed op de cirkel aan te spelen, maar ook de snelle aanvallen en balonderscheppingen werden omgezet in doelpunten. Alle veldspelers hebben ook deze wedstrijd gescoord. Cody stond lekker te keepen vandaag en wist in de laatste seconde van de wedstrijd nog een Volendamse strafworp te stoppen: eindstand 31-12. Volgende week zondag staat de uitwedstrijd tegen LHV op het programma. In Leusden begint de wedstrijd om 13.00 uur.

Doelpuntenmakers: Armando 8, Jeromy 7, Stan 5, Thijs 4, Matt 3, Luca 2, Wessel en Pim 1. Benutte strafworpen: 1 van de  4.