Laatste editie
Twitter

FIQAS Aalsmeer uit de beker

In de halve finale van het NHV bekertoernooi kregen de mannen van FIQAS Aalsmeer afgelopen donderdagavond Kras/Volendam op bezoek in de Bloemhof. Het was een paar jaar geleden dat de Aalsmeerders een thuiswedstrijd hadden geloot in de halve eindstrijd en van dat voordeel maakten ze in de beginfase dan ook goed gebruik.

Vooral dankzij een scherp schietende Tim Bottinga, een sterke dekking en prachtige stops van Gaby Birjovanu leidde FIQAS Aalsmeer na een kleine tien minuten met 4-1. Er werd een strafworp gemist, maar dankzij Rodrigo Huttinga bleef de marge drie: 5-2. Binnen een paar minuten wist Volendam de stand echter gelijk te trekken: 5-5. Tot 7-7 ging de strijd gelijk op, maar in het laatste deel van de eerste helft wist FIQAS Aalsmeer opnieuw een voorsprong op te bouwen. Hoewel eerst opnieuw een penalty werd gemist zorgden Remco van Dam, Tim Bottinga, Wai Wong en Frank Lübbert voor 12-7. Er had nog meer in gezeten, want de Aalsmeerders kwamen in dubbel overtal, maar een mooie kans vanaf links ging voorlangs en het was Volendam dat de ruststand op 12-8 bepaalde.

In het begin van de tweede helft bleef FIQAS Aalsmeer de betere ploeg en hield de voorsprong vast: 16-12 en 20-16 na een kwartier. Opnieuw keepte Birjovanu sterk en stopte onder meer een strafworp, waar er aan de andere kant nog een gemist werd. In het laatste kwartier werd het spel wat rommeliger. FIQAS Aalsmeer kreeg meer moeite met scoren, verspeelde af en toe de bal en zag ook wat gaatjes in de dekking vallen. Schutters als Joey Duin en Jorn Smits konden steeds vaker van afstand aanleggen en Volendam sloop dichterbij: 22-21. Na 23 minuten waren de ploegen zelfs weer in evenwicht: 23-23. In de vier minuten die volgden verspeelden de Aalsmeerders tot drie keer toe de bal in de aanval en zagen Volendam profiteren: 23-26. Het werd nog erger: 23-27 voor Bas Troost de eerste strafworp benutte: 24-27. Gaby Birjovanu verrichtte nog een mooie redding en Samir Benghanem kwam prachtig vrij aan de cirkel (25-27), maar de tijd was te kort om de wedstrijd nog te kunnen kantelen, helemaal toen Smits er 1 minuut voor tijd nog 25-28 van maakte. FIQAS Aalsmeer kon nog wel een keer scoren, maar de bekerfinale zat er niet meer in: die wordt op 14 mei gespeeld tussen Kras/Volendam en OCI/Lions, dat thuis met 32-25 van Bevo won.

Doelpunten: Tim Bottinga 9, Remco van Dam 5, Samir Benghanem 4, Rodrigo Huttinga 3, Lars van Wijk, Robin Boomhouwer, Bas Troost, Wai Wong en Frank Lübbert 1.

 

Uitslagen halve finales

FIQAS Aalsmeer – Kras/Volendam  26-28

OCI/Lions – Targos/Bevo 32-25

 

Handbal

FIQAS Aalsmeer snel klaar met Tachos

De mannen van FIQAS Aalsmeer moesten zaterdagavond naar Waalwijk voor de één na laatste nacompetitiewedstrijd van het seizoen. Er was vooraf nog een theoretische mogelijkheid om de finale om de landstitel te halen. Er moest in ieder geval gewonnen worden én de naaste concurrenten Volendam en Bevo moesten punten verspelen. Niet geheel onmogelijk want zij troffen behoorlijk sterke tegenstanders in uitwedstrijden: Lions en Hurry up. Met de eerste opdracht – zelf winnen – was FIQAS Aalsmeer vrij snel klaar.

In de eerste minuten van de wedstrijd werd al een basis gelegd: Lars van Wijk kon meteen lekker van afstand schieten en zo stonden de mannen binnen een paar minuten al met 5-1 voor. Robin Boomhouwer ging regelmatig lekker in de break out en zo liep het verschil in het verloop van de eerste helft alleen maar steeds verder op. Via 11-4 was de voorsprong bij rust al 20-7.

De tweede helft gaf eenzelfde beeld: FIQAS Aalsmeer was de betere ploeg en zette dat om in veel mooie doelpunten. De teller bleef uiteindelijk steken op 35-18. Een prima overwinning. Toch was het niet genoeg om te kunnen stijgen op de ranglijst. Volendam, waarschijnlijk in een flow geraakt na de bekerwinst van donderdag, deed het zo goed in Limburg dat er met 29-22 gewonnen werd van OCI/Lions. En ook Bevo vocht met succes voor de laatste kans op de play offs en won bij JMS/Hurry up met 28-21. Hierdoor staat FIQAS Aalsmeer nog steeds één punt achter op beide concurrenten. Met het oog op het programma voor de laatste ronde heeft Volendam nu de beste papieren om de finale te halen: zij krijgen Tachos op bezoek. FIQAS Aalsmeer heeft weliswaar ook een tegenstander uit het rechterrijtje – E&O – maar kan  alleen de finale nog halen als de anderen punten verspelen en die kans is ontzettend klein. Erg jammer, want het doelsaldo van de Aalsmeerders is een stuk beter dan dat van de concurrentie: +75, tegenover +53 (Volendam) en +57 (Bevo). De laatste wedstrijden worden gespeeld op zaterdag 9 mei.

Resterend programma:

Bevo: Lions thuis

Volendam: Tachos thuis

FIQAS Aalsmeer: E&O thuis

 

Uitslagen nacompetitie

Red-Rag/Tachos – FIQAS Aalsmeer 18-35

OCI/Lions  – Kras/Volendam  22-29

JMS/Hurry Up – Targos/Bevo  21-28

E&O  – Alphadeuren/Houten  28-26

 

Stand nacompetitie

  1. OCI/Lions 13-24
  2. Targos/Bevo 13-18
  3. Kras/Volendam 13-18
  4. FIQAS Aalsmeer 13-17
  5. JMS/Hurry Up 13-13

 

Programma nacompetitie

Zaterdag 9 mei, 19.15 uur: FIQAS Aalsmeer – E&O