Laatste editie
Twitter

FIQAS Aalsmeer pakt draad BeNe League weer op

Nadat de Belgisch/Nederlandse competitie ruim een maand heeft stilgelegen pakken de mannen van FIQAS Aalsmeer a.s. zaterdag 17 januari de draad van de BeNe League weer op. In de Bloemhof treffen ze Targos/Bevo uit Noord-Limburg. Wedstrijden tussen beide ploegen zijn de laatste jaren altijd ongelooflijk spannend en dat zal deze keer niet anders zijn.

Op de ranglijst staan de ploegen zevende en achtste met een onderling verschil van drie punten in het voordeel van Bevo. Eerder in het seizoen werd de uitwedstrijd in Panningen dan ook door Bevo gewonnen met 33-26, nadat de stand bij rust nog nagenoeg in evenwicht was: 15-14. Voor FIQAS Aalsmeer lijkt een plek bij de bovenste vier (en dus deelname aan de Final Four) niet haalbaar meer, de Limburgers hebben nog wél een kans, want zij staan maar twee punten achter op de nummer vier, Volendam. Maar de krachtsverschillen in de BeNe League zijn klein en er kunnen ook in de laatste drie speelrondes nog veel verschuivingen plaatsvinden. Voorlopig lijken alleen de nummers één en twee, Tongeren en Lions al zeker van de laatste vier en ook Hasselt staat er goed voor. De Aalsmeerders zullen echter zeker aan het eigen publiek willen laten zien dat ze in deze internationale competitie hun mannetje staan. De laatste keer dat FIQAS Aalsmeer van Bevo wist te winnen was overigens vorig seizoen in de eerste van de twee kruisfinales; toen werd het in Panningen 26-27. Het belooft

 

Stand BeNe League

1. United Tongeren  11-15

2. OCI/Lions  11-15

3. Initia Hasselt  11-14

4. KV Sasja  11-9

8. FIQAS Aalsmeer 11-6

 

Programma BeNe League

Zaterdag 17 januari, 19.15 uur: FIQAS Aalsmeer – Targos/Bevo

Zaterdag 24 januari, 20.00 uur: FIQAS Aalsmeer – KV Sasja

Zaterdag 31 januari, 20.00 uur: United Tongeren – FIQAS Aalsmeer

 

Zaterdag: twee handbaltoppers!

Handballiefhebbers worden a.s. zaterdag 17 januari op hun wenken bediend. In de Bloemhof zijn namelijk twee topwedstrijden te zien. De mannen van FIQAS Aalsmeer spelen voor het eerst dit jaar thuis in de BeNe League. Om 19.15 uur treden ze aan tegen het Noord Limburgse Targos/Bevo, de nummer zeven in de League. Wedstrijden tussen beide ploegen zijn altijd spannend. Daarna – om 21.00 uur – komen ook de dames van FIQAS Aalsmeer in actie tegen Bevo, en ook zij ontlopen elkaar niet veel op de ranglijst, dus ook hier wordt een enerverende partij handbal verwacht. Kom dus zaterdag naar de Bloemhof: mis het niet!