Laatste editie
Twitter

We zijn er al ongeveer een jaar mee bezig. Het zoeken van een nieuwe locatie in de regio Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn. John de Jong wilde graag een eigen plek om les te gaan geven in deze regio, waar hij ook zelf woonachtig is. Hij vindt het leuk en interessant om het geleerde aan anderen over te gaan dragen; en daarnaast ervaart hij het als plezierig om anderen te helpen. Aankomende 15 januari 2015 is het eindelijk zover. De lessen worden gegeven van 20:00 tot 21:30 voor iedereen (mannen en vrouwen) vanaf de leeftijd van 15 jaar. De zoektocht naar een geschikte zaal was lastig. Er zijn natuurlijk sportzalen genoeg in deze plaatsen, maar kunnen we ook onze budo matten opslaan aldaar? Uiteindelijk met de hulp van een beheerder in dit gebied zijn we uitgekomen op de prachtige nieuwe zaal aan de Binnentuin 6 te Vleuten. Direct na de formele bevestiging vanuit de Gemeente dat de huur en opslag akkoord was hebben we de matten besteld.

John de Jong

 

De aikido leraar van Vleuten beoefent nu zo’n vier jaar actief aikido gemiddeld door driemaal per week te trainen. In oktober 2013 behaalde hij zijn EHBO diploma bij VM-Trainingen in Woerden. In juli 2014 slaagt bij in Amsterdam bij Wilko Vriesman (zesde dan) voor zijn zwarte band examen aikido (shodan). Momenteel volgt hij de Rijkserkende lerarenopleiding bij Aikido Nederland. Hij is in het dagelijkse leven als directeur van zijn familiebedrijf in Maarssen verantwoordelijk voor de algemene en commerciële zaken. Door aikido heeft hij een totaal andere kijk op het leven gekregen. Een belangrijk inzicht was om zich niet meer druk te maken over zaken waar je toch niets meer aan kunt veranderen. Dit ontstond doordat hij tijdens het trainen echt met aikido bezig is en daardoor niet meer denkt aan zaken die hem die dag zo druk bezig houden. Na elke training is hij hierdoor weer helemaal opgeladen voor een nieuwe dag.

John: ‘Na vele jaren verschillende sporten te hebben beoefend, kwam ik via een advertentie begin januari 2011 in aanraking met aikido. De bewegingen en het leren controleren van de aanvaller door middel van aikido spraken mij direct aan. Het mooie van aikido is dat je hier ook op latere leeftijd mee kan beginnen. Ik ben zelf op 51 jarige leeftijd gestart met aikido en heb hier geen moment spijt van gehad. Met aikido breng je rust in je leven en straal je meer zelfvertrouwen uit. Ik ben sinds ik met aikido ben begonnen zelf veel opener geworden naar andere mensen toe. Vooral in mijn werk heb ik nog al eens te maken met boze en agressieve opdrachtgevers of personeel. Door nu zelf rust uit te stralen en de mensen in een gesprek op een andere manier te benaderen, zie je dat zo’n gesprek niet meer zo gauw escaleert.”

Heb je zin om bij de opening te zijn voor een gratis proefles op donderdag 15 januari? Meldt je dan aan via de website bij de button ‘Gratis Proefles’!

 

Meer informatie

Voor vragen over dit bericht kan contact worden opgenomen met Peter van Lier van Aikido Groene Hart (info@aikidogroenehart.nl).