Laatste editie
Twitter

 

De jonge renners van WTC De Amstel hebben zich afgelopen weekend op veel fronten laten zien. Vooral de Junioren deden het goed met Enzo Leijnse als winnaar van de hoog aangeschreven Omloop van Noordwest Overijssel en zijn teamgenoten daar kort achter.

In de kop van Overijssel werd door de Nederlandse top gestreden in deze altijd zware wedstrijd over 130 kilometer. Nadat de Amstel-Junioren ploeg het veld aardig uitgedund had (van de 150 gestarte renners zouden er slechts 30 de finish bereiken) was er een kopgroep van een man of acht over met daarin naast Leijnse ook zijn clubgenoten Roy Duijvesteijn en Owen Geleijn. Leijnse reed in de laatste 15 kilometer solo weg om met een minuut voorsprong de finish te bereiken. Owen Geleijn werd even later 3e en Duijvestein 5e. Daarnaast reden Jim Kes, Niek Voogt en Sten Verzijl ook naar een top-30 klassering. Het team van ploegleider Joost Mouris toonde daarmee haar sterkte.

In de Jeugdcategorieën tot 14 jaar komt ook een mooi groepje renners aan. Bij de 12-jarigen staat er al jaren geen maat op Nederlands kampioen Tyler Eyk (en in zijn kielzog Nederlands kampioen veldrijden Michiel Mouris). Ook dit weekend mocht Eyk weer twee zeges optekenen: in Zwolle en in Hoorn. In Hoorn ging Michiel Mouris mee het podium op als tweede. Bij de 14- jarigen hebben de Amstel renners zich ook goed laten zien: in Hoorn grepen ze net naast de overwinning, maar met een 2e plaats (Jesse de Vries), 3E plaats (Julian Vergouw) en 4e plaats (Viego Tijssen) is hier ook sprake van een mooi koppel renners en hoopgevend voor de toekomst.
zie www.wtcdeamstel.net