Laatste editie
Twitter

Op zaterdag 19 september vond bij de Amstelveense Rugby Club een bijzondere middag plaats, niet alleen voor alle leden, maar ook voor speciale genodigden, waaronder pers en sponsors. Namens de club heette voorzitter Nick Gale alle aanwezigen welkom om deze middag naar live rugby op Ereklasse niveau te kijken.

19 september 2015

Het 1e team van ARC, dat uitkomt in deze hoogste rugbyklasse van Nederland, speelde tegen Oemoemenoe uit Middelburg. Naast onze sponsors en enkele persvertegenwoordigers, was daarom ook de Nederlandse Rugby Bond aanwezig in de persoon van wedstrijdsecretaris Kees Blaas. Onder het genot van een hapje en drankje woonden ook de sportwethouder Peter Bot en communicatieadviseur Juke Warmerdam van de Gemeente Amstelveen, de wedstrijd bij. In de rust sprak de voorzitter nog enkele woorden om het nieuwe rugbyseizoen officieel te openen en werd ook de nieuwe sponsorbrochure van ARC uitgereikt aan de genodigden. De wedstrijd werd glansrijk door ARC gewonnen, uiteraard na de nodige strijd en met volop spannende momenten. Lees hiervoor ook het onderstaande wedstrijdverslag. Na de wedstrijd volgde een gezamenlijke toost op een mooi rugbyseizoen, bij een club die gezien de vele nieuwe leden tot de snelst groeiende sportverenigingen van Amstelveen behoort. Ook ARC hoofdcoach Job Völker en teammanager Maarten Witte voegden zich samen met enkele spelers van het 1e team bij het gezelschap, om na te praten over de wedstrijd. Traditiegetrouw werd de middag afgesloten met enkele speeches en de benoeming van de Man of the Match van beide teams.

19 september praatje

Wedstrijdverslag:

ARC1 pakt winst tegen Oemoemenoe

De tweede competitiewedstrijd van ARC 1 in de Lotto Ereklasse op zaterdag 19 september was opnieuw een thuiswedstrijd. Gast was het eerste team van rugbyclub Oemoemenoe uit Middelburg, dat net als ARC de competitie met verlies is begonnen. Beide teams waren dus extra gebrand op winst, waarmee het in Amstelveen een stevige partij rugby beloofde te worden.

De snor die veel ARC spelers speciaal voor de openingswedstrijd van vorige week hadden laten, was bij de meesten weer verdwenen. Of daarmee ook de wedstrijd gladjes zou verlopen, moest nog blijken. Het begint in elk geval goed, met de toekenning van een penalty na krap 1 minuut spelen. Danny Völker laat deze kans niet onbenut en zo staat het meteen 3-0.

Maar Oemoemenoe hervat razendsnel om een minuut later op de helft van ARC een penalty mee te krijgen, maar de bal belandt naast de palen. Daarna ontwikkelt het spel zich vooral op het middenveld en geven de beide teams elkaar weinig toe, tot in de tiende minuut ARC terrein wint. Doordat Oemoemoenoe een overtreding begaat, krijgt Danny opnieuw de kans om een penalty om te zetten in 3 punten, wat hem feilloos lukt: 6-0. Vanuit het fel bevochten middenveld ontstaan zo kansen over en weer, met rond 20e en 35e minuut opnieuw penalties voor ARC, waarvan Danny de eerste mist maar met de tweede scoort: 9-0. In de laatste minuten van de eerste helft zet Oemoemenoe flink druk, wat de Zeeuwen beloond zien met een try, gevolgd door een prachtige conversie uit de uiterste hoek: 9-7 én rust.

De tweede helft begint als een krachtmeting op het middenveld die ruim 20 minuten aanhoudt, totdat Raoul Kleinen zich vrijloopt om in de uiterste rechterhoek een bal te vangen en achter de tryline te drukken. Een schitterende score, gevolgd door een prachtige conversie door Danny Völker: 16-7. Twee minuten later mist ARC met een penalty drie extra punten. Ruim 5 minuten verbeten strijd verder is het Oemoemenoe dat door onoplettendheid van onze mannen uit het niets een try drukt én de conversie maakt: 16-14. De strijd om de winst ligt weer helemaal open en in de beslissende minuten neemt de felheid van alle spelers alleen maar toe. Uiteindelijk is het ARC dat het definitieve vonnis over de uitslag velt, met een try én conversie direct voor het eindsignaal. ARC1 verslaat Oemoemenoe met 23-14 in een aantrekkelijke wedstrijd.

Voor volgende week, zaterdag 26 september, staat de uitwedstrijd in Amersfoort tegen Eemland op de agenda.

Play Hard, Play Rugby, Play Together!

Meer informatie over Amstelveense Rugby Club, de locatie, de trainingstijden is te vinden op www.arcrugby.nl.